2023. február 2. Csütörtök, Karolina, Aida.
 
Az õ nyugdíjukat irigylik a legtöbbenForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-12-14 19:53:04
Két magyar nyugdíjas is kap akkora nyugdíjat havonta, amibõl többhetes tengerentúli utazás is kifizethetõ. Az átlagnyugdíj Magyarországon 117 ezer forint körül van. Novemberben összesen 2 millió 18 ezer 758 fõ kapott nyugellátást.

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Fõigazgatóság adatai szerint a magyar luxusnyugdíj összege eléri az 1,4 millió forintot. Ketten is ekkora összeget kapnak a nyugdíjfolyósítótól minden hónapban. Tavaly a legmagasabb nyugdíj 1,3 millió forint volt.

Nyugdíjasok száma Nyugdíj összege
1,1 millióan 75 ezer forintot
871 ezren 142 ezer 500 forintot
33 ezren 289 ezer forintot
165 563 ezer forintot
2 1 ,4 millió forintot

Az ONYF honlapján lévõ információk szerint a több százezer forintos nyugdíjakhoz az ellátottnak 1988-tól kiemelkedõen magas jövedelemmel kellett rendelkeznie.

Aki a nyugdíjkorhatár elérésekor a nyugdíjazása elhalasztását kéri, annak évente 6 százalékkal emelkedhet a nyugdíja.Példaként említik, hogy aki a nyugdíjkorhatár elérése után 7 évvel kéri a nyugdíjazását, már 42 százalékos nyugdíjemelkedést kaphat.

Forrás: AFP/Pedro Armestre

Annyi már biztos, hogy2016 januárjától 1,6 százalékkal emelkednek a nyugellátások.Az emelés több mint húsz járandóságot érint, többek között: az öregségi, az özvegyi, a szülõi nyugdíjat, az árvaellátást, a baleseti hozzátartozói nyugellátást, a szolgálati járandóságot, a korhatár elõtti ellátást, a rokkantsági ellátást, a rehabilitációs ellátást, a fogyatékossági támogatást, a vakok személyi járadékát, a polgármesterek közszolgálati járadékát.

Tehetõs nyugdíjas turisták egy dunai hajóúton

Fotó: Origo

Az elsõ nyugdíjat 2016-ban január 12-én folyósítják. A nyugdíjasoknak be kell osztaniuk a nyugdíjukat, mivel decemberben a megszokottnál 10 nappal korábban folyósították a nyugellátást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!