2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Hideg lesz az újév elsõ napjaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2015-12-27 18:33:05
Az év utolsó napjaiban többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idõ várható, jövõ héten viszont lehûlésre számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) jelentése szerint vasárnap estig az ország nagyobb részén folytatódik a többnyire borult, párás, helyenként tartósan ködös idõ, de szombaton a Dunántúl jelentõs részén és a Dél-Alföldön néhol átmenetileg derült, napos idõ várható. Éjszaka azonban a derült tájakon is köd, illetve alacsony szintû rétegfelhõzet képzõdésére számíthatunk.

Vasárnap már csupán a délnyugati, nyugati határ mentén van esély napsütésre. A borult, ködös területeken szitálás bármikor elõfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a szél, csak szombaton a Tiszántúlon élénkülhet meg dél felõl.

A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet általában -2 és +3 fok között várható. A legmagasabb nappali hõmérséklet vasárnap a borult tájakon 3 és 6, míg a napos részeken 7 és 10 fok között valószínû.

Jelentõs lehûlés várható csütörtökig

Eleinte az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósan ködös idõre számíthatunk, az idõszak második felében viszont egyre nagyobb területen felszakadozik a felhõzet, szerdától pedig már többnyire derült idõre van kilátás.

Jelentõs mennyiségû csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet eleinte -2 és +4, az idõszak végén -8 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hõmérséklet a kezdeti 3-10 fokról -2 és +3 fok közé csökken.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!