2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Micsoda? Napra forgó ház!Forrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-09 12:12:15
A ház a nap mozgását követve forog tengelye körül.

Luke és Debbie Everingham elõször a szomszédjuktól hallották az ötletet: milyen csodás is lenne, ha egy ház tudna mozogni, így alkalmazkodva a környezethez, a külsõ tényezõkhöz. Bár az ötletadó szomszédoknak végül nem sikerült felépíteni a mozgó házat Luke és Debbie belevágott.

Ma egy igazán szép nyolcszög alakú házban élnek Dél-Walesben, amely felépítés az átlagosnál több napfényt enged be az otthonba, úgy, hogy közben a nappali egy speciális szerkezet mindig a nap felé fordítja. Ez a berendezés nem nagyobb mint egy mosógép motorja és a házaspár elmondása szerint a lemezjátszó elvén készült. Luke Everingham szerint nem is a ház megforgatása okozott problémát, hiszen építészmérnökként nem volt nehéz ezt kitalálni és megalkotni, hanem a ház alakjának és belsõ térelosztásának megoldása.

A házhoz egyébként egy hatalmas, a házat körülvevõ verenda is tartozik. S mindez nem került többe, mint ha Londonban egy belvárosi házat vásároltak volna – állítja házaspár. Nagyszerû találmány ez a ház, az egyetlen problémát az okozza, hogy néha kissé túlforog az otthonunk.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!