2024. április 24. Szerda, György.
 
Új nevet kapott a gázszolgáltatóForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-04 20:27:58
ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. néven, megújult arculattal folytatja tevékenységét 2016-tól a nemzeti közmûszolgáltatási rendszer részeként mûködõ, a Fõgáz által tavaly õsszel a GDF Suez-tõl megvásárolt GSEM Zrt.

A korábban francia tulajdonban lévõ szolgáltató továbbra is a megszokott színvonalon biztosítja fogyasztói számára a zavartalan földgázellátást – közölték.

750 ezer fogyasztó érintett

A fogyasztóknak sem szerzõdésmódosításra, sem a csoportos beszedési megbízások átalakítására nem lesz szükségük. Mûszaki kérdéseket érintõ problémákkal - például gázszivárgás, meghibásodás - továbbra is a területileg illetékes Égáz-Dégáz elosztótársasághoz kell fordulni, és a mérõleolvasást is ez a társaság végzi a korábban megszokott menetrend szerint.

Az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. a nemzeti közmûszolgáltatás részeként biztosítja a földgázellátást több mint 750 ezer egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztó részére Vas, Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyékben.

A közleményben felidézték, hogy az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt állóFõgáz 2015. szeptember 4-én írt alá adásvételi szerzõdést a GDF International S.A.-val a GSEM megvásárlásáról.A tranzakciót a kormány nemzetstratégiai jelentõségûnek minõsítette, a folyamat a hatósági jóváhagyást követõen 2015. szeptember 28-án sikeresen lezárult.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!