2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Sokat parkoltunk mobillalForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-04 20:31:40
A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer elsõ teljes évében, az egységes mobilfizetési megoldással több, mint 19,7 milliószor fizettek. 18,6 millióan fizettek parkolásért, illetve 1,1 millió autópálya-matrica és jegy értékesítése történt.

A mobilfizetési rendszer az eddigi teljes mûködése alatt, 2014. július 1-jétõl összesen 24,4 millió mobilparkolási, illetve 1,7 millió autópálya e-matrica és jegyvásárlást bonyolított le.

Tavaly már 15 viszonteladó, köztük a német tooltickets GmbH. kínálta a rendszer szolgáltatásait a felhasználók számára.

Nemcsak a felhasználók, hanem a rendszer iránt érdeklõdõ nemzetközi szolgáltatók száma is azt mutatja, hogy a társaságnak tovább kell fejlesztenie a hazai egységes mobilfizetési szolgáltatásokat - mondta Veres Mihály vezérigazgató.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

A társaság az elmúlt évben folytatta a jogszabályi követelményeknek megfelelõ nemzeti egységes jegyrendszer platform megvalósítását, kidolgozta a nemzeti smart city technológiai platformot, illetve elindította a hozzá kapcsolódó smart pilot rendszerek kiépítését, valamint csatlakozott az európai uniós forrásból megvalósuló - egységes közlekedési szolgáltatásokat fejlesztõ - Mobinet konzorciumhoz.

Az idei év elején átadják a kecskeméti okos parkolási rendszert,illetve az országosan egységes jegyrendszerhez kapcsolódóan az év közepétõl elindulnak az elsõ tesztrendszerek is. A meglévõ projektek mellett komoly figyelmet fordítanak majd a készpénzkímélõ pénzügyi szolgáltatások területére.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!