2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
A vasutasok készek elmenni a végsõkig a béremelésértForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-05 18:23:33
Eredménytelenül zárult a MÁV és a vasutasok közti bértárgyalás. A szakszervezetek a következõ tárgyalásra a kormány képviselõjét is meghívták. Ha nem tudnak megállapodni, a vasutasok minden jogszerû eszközt alkalmazni fognak a követeléseik eléréséhez.

Nem jött létre egyezség a MÁV és a vasutas szakszervezetek között a kollektív munkaügyi vita második, 2016. január 5-i fordulóján a 2016. évi bérfejlesztésrõl és a középtávú megállapodásról, tájékoztat közös közleményben öt vasutas szakszervezet. A tárgyalások folytatódnak.

Készek elmenni a végsõkig

A munkavállalói oldal kezdeményezte a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium képviselõjének meghívását a következõ tárgyalásra, mivel a munkáltató ismét kijelentette: nincs lehetõség a bérkövetelés teljesítésére.

A szakszervezetek a január 5-i ülésen jelezték: a további tárgyalások eredménytelensége esetén minden jogszerû eszközt alkalmazni fognak azért, hogy tagjaik számára az általuk követelt bérnövekedést és a munkakörülményeiket javító, a foglalkoztatási biztonságukat növelõ, továbbá a változó életkörülmények negatív hatásait mérséklõ középtávú megállapodás aláírását elérjék.

A MÁV megerõsítette, hogy folytatódnak a tárgyalások, részleteket nem közölt.

5 százalékos béremelést akarnak

A munkavállalói oldal 5 százalék alanyi jogú alapbérfejlesztést és 2,7 százalék differenciált bérfejlesztést, valamint középtávú megállapodás megkötését követeli. Utóbbira azért is nagy szükség van, írják a szakszervezetek közleményükben, mert kiszámítható életpályát kínálhat a vasutas munkavállalók számára, egyúttal az egyes vasúti munkakörökben kialakult kritikus létszámhiány pótlását is elõsegítené.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!