2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Maradandó károsodáshoz vezethet a fogfehérítésForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-07 21:42:28
Maradandó fogkárosodáshoz vezethet a különbözõ fogfehérítõ termékek használata - figyelmeztet egy kanadai szakértõ.

A vancouveri Brit Columbia Egyetem fogászati tanszékén dolgozó Adriana Manso szerint a fogfehérítés lehetséges mellékhatásai közé tartozik a fogzománc károsodása, a fogíny irritációja és a fogérzékenység.

Inkább szakemberre bízzuk a fogfehérítést

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Julian Stratenschulte

A fogzománc károsodik

A szakember szerint a mellékhatások egy része tartós, a fogzománc károsodása visszafordíthatatlan problémát jelent. A recept nélkül kapható fogfehérítõ termékek esetében továbbá fennáll a túl gyakori, illetve a helytelen használat kockázata - olvasható az egyetem honlapján.

Érdemes orvossal konzultálni

"Fontos észben tartani, hogy a fogfehérítés nem mindenki számára ajánlott. Mindig érdemes elõször a fogorvossal konzultálni.Az elszínezõdött vagy sötétebb fogak hátterében különbözõ okok állhatnak,így a kezelési lehetõségek és az eredmények is eltérõek" - hangsúlyozta Manso.
A fogfehérítõ termékek hidrogén-peroxidot tartalmaznak, amely a zománcon áthatolva lebontja az elszínezõdést okozó vegyületeket, és a fog világosabbá válik.

Szakemberre bízzuk inkább

A fogászati rendelõben használt termékek akár 40 százalékkal több hidrogén-peroxidot is tartalmazhatnak. A fehérítési folyamat hasonló, de ezeket a kezeléseket kizárólag szakembereknek szabad végezniük.

A ragyogó fogsornak komoly ára van

Forrás: Thinkstock

Manso szerint a fogfehérítést nem szabad túlzásba vinni, és a fogzománc károsodása miatt kerülni kell az évenkénti megismétlését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!