2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Három új pályázat a családokért és a hátrányos helyzetûekértForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-08 22:40:59
Három új pályázatot írtak ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, amelyekkel együtt eddig összesen 234 milliárd forint értékben 14 pályázati felhívás jelent meg a programban - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkára.

Valamennyi pályázati felhívás a megyék, megyei jogú városok saját fejlesztési elképzeléseit támogatja a legfontosabb szempontokat szem elõtt tartva: a munkahelyteremtést, a helyi gazdaság élénkítését és erõsítését. Rákossy elmondta, a pénteken megjelent 3 pályázati felhívás is az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat saját terveik megvalósításához. A helyi önkormányzatok számára jó hír, hogya nem jövedelemtermelõ fejlesztések esetében nem kell önrészt fizetni, 100 százalékos a támogatás, illetve a pályázatok elkészítéséhez segítséget kérhetnek a megyei önkormányzattól is - hangsúlyozta az államtitkár.

15,5 milliárd a családokért

A Családbarát, munkába állást segítõ intézmények, közszolgáltatások fejlesztése címû felhívás fõcélja a kisgyermeket nevelõk munkavállalásának támogatása,a családok segítése. A 3 éves kor alatti gyermekek napközbeni elhelyezését és a 3–6 éves gyerekek óvodai elhelyezését támogató felhívás keretösszege 15,5 milliárd forint. A támogatási kérelmeket február 29-tõl augusztus 30-ig nyújthatják be a kevésbé fejlett régiók megyei jogú városai.

37,6 milliárd a közszolgáltatásokra

A foglalkoztatás és az életminõség javítása családbarát, munkába állást segítõ intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével címû felhívásaz intézményes fejlesztéseken túlmenõen támogatja a rugalmasabb és egyszerûbb mûködési feltételekkel létrehozható bölcsõdei ellátási formákat.Ide tartozik a családi bölcsõde is, annak érdekében, hogy a helyi igényeken alapuló leghatékonyabb megoldást lehessen kialakítani az adott térségben, illetve a településen. A felhívás keretösszege 37,6 milliárd forint. A kérelmeket március 21-tõl szeptember 21-ig lehet benyújtani.

7,7 milliárd a hátrányos helyzetûekért

A társadalmi együttmûködés erõsítését szolgáló helyi szintû komplex programok címû felhívás 7,7 milliárd forintos keretösszeggel jelent meg. A tevékenységek eredményeként a hátrányos helyzetû emberek életlehetõségei javulnak,elérhetõvé válnak a foglalkoztatást, felzárkózást, családsegítést, egyéni fejlesztést és szociális munkát biztosító programok.

A pályázat benyújtása február 12-tõl március 31-ig lehetséges, egyes megyék esetében azonban el lehet ettõl térni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!