2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Vigyázzon, ha kilép az utcára!Forrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-09 11:49:22
Országszerte ónos esõre és tartós, sûrû ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat. Budapesten hajnalban gyakorlatilag jég borította a járdákat, a fõútvonalak viszont jól járhatóak.

Az ónos esõ veszélye miatt a fõvárosra és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga, vagyismásodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre ugyancsak az ónos esõ miatt elsõfokú figyelmeztetés van érvényben.

A fõvárosban ónos esõ esik,több helyen kell csúszós, jeges szakaszokra számítani.

A fõutak burkolata általában vizes, azonban a magasabban fekvõ területeken és a külsõ kerületekben számítani kell jegesedésre – figyelmeztet a BKK.

Jön az esõ

Délnyugat felõl több hullámban csapadék érkezik (az északkeleti területeket csak szombat hajnalban, reggel éri el), amely egyre inkább esõ lesz, átmenetileg azonban ónos esõre is számítani lehet, ott, ahol a hõmérséklet fagypont közelében vagy az alatt marad.

Legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi harmadán várható a legtovább vegyes csapadék:az esõ mellett ónos esõ, fagyott esõ, hó is lehet.Napközben ezeken a tájakon is egyre inkább az esõ lesz a jellemzõ.

Ugyanakkor a fagyos területeken az ónos esõ mellett továbbra is bármikor lehet ónos szitálás.

Hó nem nagyon lesz

Friss, összefüggõ hóréteg (maximum 5 centiméteres) inkább csak az északkeleti határvidéken, elsõsorban Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi felén lehet.

Emelletta tartós, sûrû köd veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.Az elõrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hõmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között várható, de északkeleten néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hõmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!