2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Drágább lesz a jogosítványForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-11 20:26:34
Akár 5-10 ezer forinttal is drágulhat a jogosítvány, mivel januártól a KRESZ-vizsgán már mozgóképes kérdések is elõfordulhatnak és emiatt a tananyagot is változtatni kell, a programot pedig egyetlen cég forgalmazza az országban.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság az új fejlesztéssel a vizsgázóknak kívánja élethûbbé tenni az adott közlekedési helyzetet - mondta Facsády Orsolya közlekedési referens az Inforádióban.Ugyanakkor semmi nem változik az eddigi vizsgamenethez képest.

Sem a kérdések darabszáma, sem a pontérték,"sem a megfelelés ponthatára nem változik az elõzõ vizsgamenethez képest. Két ilyen kérdéssel találkozhatnak januártól a vizsgázók a vizsgán. Az egyik egypontos lesz, a másik pedig három. Eddig is így oszlottak meg a kérdések. Ha például a személygépkocsi kategóriát vesszük, az 55 perces idõ alatt 55 kérdést kap a vizsgázó. 75 pontot érhet el maximum, és 65-öt kell minimum elérnie. 10 darab három pontos kérdés, és 45 darab egypontos kérdés van – mondta Facsády Orsolya.

Animációk is lesznek a KRESZ-vizsgán

Forrás: AFP

Kapitány Tibor vezetéstechnikai tréner, oktató szerint más típusú felkészülést igényel a tanulóktól a mozgóképes kérdés.Ezek gyakorlatilag animációk, amelyek próbálnak életszerû helyzetet teremteni,"tehát nem egy képen, nem egy rajzon keresztül kérdezik meg, hogy kinek van elsõbbsége egy keresztezõdésben.”

A válaszadásra itt is egy perc áll rendelkezésre. A mozgóképes kérdésnél megvan az a hátrány, hogy ebbe az egy percbe beletartozik az is, amíg azt lejátsszák.

Kapitány Tiborszerint drágább lesz a jogosítvány megszerzése.mivel egy újszerû tananyagot kell összeállítani. Ezt a programot az országban egyetlen cég forgalmazza interneten keresztül az autós iskoláknak, ezért 5-10 ezer forinttal emelkedhet a KRESZ-tanfolyamok ára.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!