2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Forgács Imre az új igazságügy miniszterForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-09 15:42:35
Forgács Imre az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium új vezetõje.

- jelentette be Szollár Domokos, kormányszóvivõ.

 

Forgács Imrét nevezi ki Bajnai Gordon az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium élére - jelentette be Szollár Domokos, kormányszóvivõ szerdai tájékoztatóján. Forgács Imre, az önkormányzati tárca jelenlegi lakásügyi szakállamtitkára jövõ kedden lép hivatalba.

A kormányszóvivõ elmondta, az új tárcavezetõ a közigazgatás "nagy eminenciása", hisz már 1994 óta dolgozik kormányzati illetve önkormányzati hivatalokban. A 60 éves, jogász illetve bölcsész végzettségû szakember a Harvardon is tanult. 2001 óta a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar pénzügyi és jogi tanszékének vezetõje, és régóta fõszerkesztõje az Európai Tükör címû folyóiratnak.

Szollár Domokos elmondta, azért esett Forgács Imrére a kormányfõ választása, mivel jelentõs tapasztalatokkal bír a közigazgatás, illetve a közjog területén. Olyasvalakire van szükség, aki jól tudja menedzselni a minisztérium mindennapi munkáját - fogalmazott a kormányszóvivõ. Hozzátette, az elkövetkezõ idõszakban nagy hangsúlyt fektetnek az önkormányzati rendészet megerõsítésére, és ebben az önkormányzati területen nagy rálátással rendelkezõ Forgács Imre minden valószínûség szerint nagy segítség lesz.

Az igazságágügy tárca vezetésérõl Draskovics Tibor a múlt héten mondott le. A miniszter azzal indokolta távozását, hogy szerinte az általa vállalt jogalkotási és más feladatok túlnyomó részét munkatársaival együtt sikerrel elvégezték, a következõ idõszak pedig sokkal inkább a pártpolitikáról, mint a szakmai munkáról szól majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!