2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Több sertéshúst vásárolunkForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-13 21:02:30
Az áfacsökkentés révén mérséklõdött a sertéshús ára, az üzletekben folyamatos a vásárlói érdeklõdés az áru iránt - mondta Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter az állami tévének.

A miniszter szerint el tudják érni azt a célt, hogy több sertéshús fogyjon Magyarországon. Jelenleg 23 kilogramm az egy fõre jutó fogyasztás,az áfacsökkentés a családok számára 25 milliárd forintot megtakarítás,amibõl több húst lehet vásárolni. Fazekas Sándor úgy látta, hogy az áfacsökkentés életszínvonal növekedést hozhat, és fehérítheti a területet.

Fehéredik a piac

Hozzátette: az elmúlt években a legnagyobb problémát az ágazatban a feketén behozott termékek jelentették, amelynek nagysága 20-30 százalék között lehet, ez után nem fizettek adót, és ez versenyhátrányt jelentett a kereskedõknek, a feldolgozóknak, de különösen a gazdáknak.

A miniszter bízik abban, hogy az ágazat tisztulásával rendbe tudják tenni a sertéshús ágazatot, szerinte a tapasztalatok alapján más területekre is lehet majd következtetést levonni, például a tejtermékeknél, a pékáruknál, a zöldség-gyümöcsnél, ahol magas a feketegazdasági arány.

Csepeli Lajos, a Coop Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke a mûsorban elmondta, hogy a sertéshús áfacsökkentést a fogyasztói áraikban érvényesítették, azidén eddig 20-25 százalékkal növekedett a tõkehús forgalmuk, miközben nem csökkent a baromfihús eladás.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!