2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Iskolapadba menekülnek a munkanélküli kismamákForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-13 21:13:00
Sok kismama, azért nem tud visszamenni korábbi munkahelyére, mert az megszûnt, vagy mert munkaideje nem összeegyeztethetõ a kisgyermekeivel. Az OKJ-s képzések rengeteg lehetõséget adnak egy új szakma megtanulására is, a legtöbben mégis a pénzügyi vonalon szeretnének elhelyezkedni.

Az álláskeresõ kisgyermekes anyukák munkaerõpiaci kilátásai a nyugdíj elõtt állókéhoz és a pályakezdõkéhez hasonlóan nehéz.

Bár törvény védi a várandós édesanyák munkahelyét, mégsem ritka, hogy a gyes vagy gyed ideje alatt megszûnik valakinek a pozíciója, vagy épp nincs állása, amikor megérkezik a legújabb családtag.

Az OKJ-s képzések között a vezetõ helyen van a tb-ügyintézõ és a adótanácsadó képzés is

Forrás: ANDI.BRUCKNER/Andi.Bruckner

A munkaerõpiacra történõ visszatérés miatt sok kisgyermekes anyuka választ valamilyen rugalmas idõbeosztásban elvégezhetõ, OKJ-s képzést - közölte a Perfekt Zrt.

Az OKS-j képzés mellet szól, hogykisgyerekes anyukák, rugalmas idõbeosztással, gyes vagy gyed mellett is tanulhatnak.

Egy anyuka több szempontból is rizikós lehet a munkaadóknak, hiszen akit otthon egy kisgyerek vár, sokkal kevésbé rugalmas a munkaidejét tekintve. Ugyanakkor a munkakeresõk oldalról is vannak elvárások, amelyek növelhetik az álláskeresés idejét.

Pénzügyi vonalat kedvelik az anyák

A Perfekt adatai szerint különösennépszerûek az anyukák körében a pénzügyi-számviteli OKJ-sképzések, amik jó karrierlehetõségnek tekinthetõk, hiszen az átlagosnál magasabb fizetést ígérnek.

A nõk körében az OKJ-s képzések toplistájának elsõ három helyén a társadalombiztosítási ügyintézõ, a vállalkozási mérlegképes könyvelõ és a bérügyintézõ áll, de népszerû a pénzügyi-számviteli ügyintézõ, a pénztárkezelõ és valutapénztáros, valamint a magasabb szintû adótanácsadó képzés is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!