2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Ónos esõ és havazás miatt adtak ki figyelmeztetéstForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-14 20:39:01
A következõ napokban ismét lehûl a levegõ, akár mínusz 10 Celsius-fok is lehet. Ezzel együtt többfelé várható csapadék: ónos esõ, havas esõ, helyenként havazás formájában is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésbõl.

Péntekre a meteorológiai szolgálat a fõvárosra és több megyére elsõfokú figyelmeztetéseket adott ki. Az ónos esõ miatt Budapestre, valamint Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, a havazás miatt pedig a fõvároson kívül Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére adtak ki figyelmeztetést.

A péntekre kiadott figyelmeztetés

Forrás: met.hu

Pénteken kezdetben többnyire felhõs, sokfelé csapadékos idõ lesz; délen és keleten eleinte esõ, másutt havas esõ, hó, késõbb délen és keleten is havas esõ, hó valószínû. A déli óráktól egyre inkább keleten várható csapadék, estefelé viszont északnyugaton is kialakulhat hózápor. A lehulló hó mennyisége estig az Északi-középhegység vidékén 5-15, az Észak-Alföldön 3-8 centiméter lehet. Mindemellett a szél megélénkül, helyenként megerõsödik. A legalacsonyabb hõmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb 0 és plusz 5 fok között alakul.

Szombaton eleinte gyengén vagy változóan felhõs idõ várható többórás napsütéssel. Az ország legnagyobb részén nem valószínû csapadék, csak néhol lehet hózápor. Megélénkül, többfelé megerõsödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok között alakul a hõmérséklet, de északon-északkeleten ennél hidegebb lesz. Napközben mínusz 1 és plusz 4 fok közé melegszik a levegõ.

Vasárnap elvétve - elsõsorban délkeleten - lehet kisebb havazás, hózápor. Emellett nagy területen viharossá fokozódik a szél. A minimumhõmérséklet mínusz 10 és mínusz 3, a maximumhõmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínû - olvasható az elõrejelzésben.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!