2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nõ a hulladékelszállítás díjaForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-18 20:48:26
A kommunális hulladékelszállítási díjak az idén is emelkedni fognak. A szelektív hulladékgyûjtést alkalmazók már eddig is jelentõs költségeket takaríthattak meg. A hagyományos és szelektív rendszert választók közül egyértelmûen azok járnak jobban, akik az utóbbi mellett tették vagy teszik le a voksukat.

A hulladékelszállításhoz kapcsolódó egyik leglényegesebb változás az lesz 2016-ban, hogy a kommunális, vegyesen gyûjtött hulladékok tekintetében a kezelési díj, amit az elszállítónak kell megfizetnie a lerakott hulladék után, egységesen emelkedni fog, tonnánként nagyjából 500 forinttal – írja közleményében a Recobin Kft.

10-15 százalékos drágulás

Ez az áremelkedés közvetlenül érinti majd a vállalkozásokat, irodaház-tulajdonosokat és üzemeltetõket, a megnövekedett költség a közszolgáltatók által kibocsátott havi számlán jelenik majd meg. Akár 10-15 százalékos díjemelkedést is tapasztalhatnak a számlákon.

Ez a változás a szelektív gyûjtési módot, illetve az itt felmerülõ költségeket nem érinti,a szelektív hulladékgyûjtés már eddig is költségmegtakarítást jelentett a létesítménygazdák számára: ezekre a hulladékokra az irodaházak nagyon kedvezõ elszállítási feltételeket tudnak kialkudni, míg az önkormányzatok, iskolák, állami intézmények szelektív hulladékának elszállítása egységesen díjmentes.

Magyarországon összesen 18 millió tonna szemetet termeltünk

Forrás: AFP/Ferenc Isza

Egy megfelelõen optimalizált beltéri szelektív hulladékgyûjtéssel, a kommunális hulladékáram eltérítésével jelentõs, akár 60 százalékos költségmegtakarítás érhetõ el – írta közleményében a Recobin Kft., ami Magyarországon egyedüliként foglalkozik teljes körû beltéri szelektív hulladékgyûjtés kialakítása mellett tanácsadással, oktatással és az elszállítás megszervezésével is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!