2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Nem kell rettegni a kisgyerekeseknekForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-18 20:54:02
A RehabJob arra dolgozott ki programot, hogyan lehet a szülési szabadságról, gyermekgondozásról visszatérõ szülõket eredményesen visszafogadni, és azt biztosítani, hogy munkahelyi és családi létük harmóniába kerüljön egymással.

Szakemberek szerint

az idõben történõ tervezés és felkészülés,a családbarát szemlélet és gyakorlat kialakítása biztosíthatja a munka és a magánélet valós egyensúlyát.

Az egyik napról a másikra bekövetkezõ környezet- és feladatváltás, az idõközben akár gyökeresen megváltozott körülmények, a több fronton történõ helytállás nyomasztónak érzett kötelessége komor akadályként tornyosul az újból munkába álló szülõ elõtt.

„Elsõsorban a folyamatos és nyílt kommunikációban látjuk a probléma megelõzésének és feloldásának a kulcsát” – mondja Markos Ádám, a hátrányos helyzetû munkavállalók integrálásával foglalkozó RehabJob szakmai vezetõje.

Egyik fél se áruljon zsákbamacskát.A kismamáknak és a kispapáknak biztos körülményekre, világos válaszokra van szüksége. Sokan nincsenek azzal tisztában, milyen jogi védelem jár nekik, vagy milyen lehetõségek közül választhatnak, amikor családot terveznek.

A gyerekvállalás nem jelenthet felmondást egy munkahelyen

Forrás: AFP/Sebastien Bozon

A megoldás egyik kulcsa a munkahelyi esélyegyenlõségi terv készítése.Azért érdemes egy cégnek erre idõt és energiát szánnia, és ebbe a kisgyerekes szülõket is bevennie, mert tapasztalatunk szerint a visszatérõ munkavállalók kifejezetten szeretnének helytállni - mondta Dobár Attila, a RehabJob ügyvezetõ igazgatója.

A sikeres cégek egyébként a gyerekvállalás idején sem szakítják meg a kapcsolatot az otthon lévõ munkatársakkal, és továbbra is a csapat részének tekintik õket. Arra is akad példa, hogyegy cég a távollét idején a képzést, a nyelvtanulást külön is támogatja- mondta Dobár Attila.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!