2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Gyalogosok! A fényvisszaverõ eszközök használata életmentõ!Forrás: police.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-23 15:19:25
Címkék: Bihari hírek
Idén már 8, minden esetben 50 év feletti gyalogos vesztette életét közlekedési balesetben.

A közlekedés leginkább veszélyeztetett résztvevõi a gyalogosok. Közlekedésük télen - a rossz látási viszonyok és a hosszabb sötét idõszakok miatt - nagyobb kockázatot hordoz magában. Emellett a hideg idõben türelmetlenebbek, figyelmetlenebbek, a közlekedõk minél elõbb szeretnék úti céljukat elérni. Részben emiatt télen sajnos megnövekszik a gyalogosgázolások száma. Az éjszakai balesetek tekintetében jellemzõ, hogy a gyalogosan közlekedõ személy nem visel láthatósági mellényt, illetve sötét árnyalatú ruházatban – ezáltal rosszul vagy nehezen látható módon – vesz részt a közlekedésben. A balesetek bekövetkezésének másik jellemzõ oka az, hogy a gyalogosok az úttesten szabálytalanul próbálnak átkelni, illetve a jármûvezetõk figyelmetlenül, a nem megfelelõ sebesség megválasztásával vesznek részt a közlekedésben. A gyalogos áldozatok életkora idén, ezidáig kivétel nélkül 50 év feletti. Õk adott esetben bizonytalanok, váratlanul lépnek le az úttestre, és nehezebben érzékelik a közeledõ veszélyt.

Fontos, hogy a jármûvezetõk a kijelölt gyalogos-átkelõhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentõs csökkentésével közelítsék meg, valamint mindig az idõjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelõen vezessék gépjármûvüket!

Az idei év elsõ három hetében 24 személy vesztette életét közúti közlekedési balesetben, a 8 gyalogoson túl 8 jármûvezetõ, 5 utas, 2 kerékpáros és egy segédmotor-kerékpárral közlekedõ személy.

A rendõrség mindent megtesz azért, hogy ez a szám nulla legyen, de ez csak Önökkel, a közlekedés szereplõivel együtt érhetõ el! Figyeljünk jobban egymásra!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!