2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ezért ijesztõ egyeseknek a csokForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-27 20:30:39
Egy szándéknyilatkozat megalkotását kéri a kormánytól a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület. Azt mondják, szerencsés lenne, ha a családokat nem terhelné a gyermek elõre vállalásának nyomása. Azt javasolják, a kormány vállalja a kiforrott csokrendelet fenntartását legalább 10 évig.

A lakásépítések számának növeléséhez elengedhetetlen az is, hogy az önkormányzatok a potenciális helyszíneket elõkészítsék a magánépítkezõk, illetve a beruházók számára. E nélkül rövid idõn belül hiány lesz a beépíthetõ területekbõl, ami gátja lesz az új lakások építésének – írta az Origónak elküldött közleményében a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület.

A hosszú távú kiszámíthatóságot garantálná, ha a kedvezményes áfa fenntartása is hosszabb idõszakra biztosított lenne.

10 évre szóló lakáspolitikai minimum kellene

Forrás: Ingatlan.com

Ezt erõsítené, ha megszületne egy, a lehetõ legtöbb parlamenti párt által elfogadható, legalább10 évre szóló lakáspolitikai minimum Magyarországon.

Ennek tartalmaznia kellene az alapvetõ elveket, a lakásépítési, lakásfelújítási, bérlakásépítési célszámokat; a legfontosabb támogatási eszközöket és azok hozzávetõleges éves keretösszegét.

Az egyesület fontosnak tartja, hogy legyenegy kormányzati lakásügyi felelõs, aki koordinálja a lakásfelújítási, lakásépítési intézkedéseket, és egyeztet a szakmai és civil szervezetekkel is. Fontos volna egy integrált,felhasználóbarát hírportál mielõbbi kialakítása, amelyen az összes információt megtalálja az építkezõ, vagy lakást vásárló család a csokról.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!