2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Valaki már egy hónapon belül állást találForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-27 20:36:07
Az álláskeresõk több mint harmadának egy hónapon belül sikerült állást találnia 2015-ben. Átlagosan öt önéletrajzot kellett elküldeni és három állásinterjúra kellett elmenni a sikeres elhelyezkedéshez. A legtöbben az interneten kerestek.

Workania.hu felmérése szerint a 2015-ös álláskeresõi közzül a legtöbben, a válaszadók 36%-a, már az elsõ hónapban talált új állást, 18%-uk 1-2 hónapon belül, míg 13% 3 hónap alatt elhelyezkedett.A válaszadók egytizedének nem sikerült új állást találnia az elmúlt évben.

A felmérésbõl az is kiderült, hogy a munkaerõpiac befogadóbb a férfiakkal és a fiatalokkal szemben: az elsõ hónapban a férfi álláskeresõk 40%-a tud elhelyezkedni, a nõknél ez az arány 30%; a 18-25 éves korosztály 48%-a szintén sikeresen talál munkát négy héten belül,a 45 éven felüliek esetében ez az arány már csak 28%.

Akik keresnek, azok leginkább az interneten (38%) vagy ismerõsök segítségével és ajánlásával (30%) próbálnak szerencsét, a többi álláskeresési forma elenyészõ. Érdekesség, hogy az 55 év feletti álláskeresõknél is 15%, aki a világhálót használja.

Az idõsebbeknek sokkal nehezebb munkát találnia

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Workania.hu kiváncsi volt egy régóta aktuális kérdésre: vajon hány helyre kell jelentkezni ahhoz, hogy állást találjunk?

Az eredmények alapján egy álláskeresõ átlagosan öt önéletrajzot küldd el és három állásinterjún vesz részt, amíg állást talál.

Valaki száznál is több önéletrajzot küldött el

A válaszadók 40%-a ugyanis legfeljebb ennyi önéletrajzot küldött el az álláskeresés során, tizet vagy annál kevesebbet 16%-uk, tíz és harminc közötti számot jelölt a válaszadók 15%-a. A válaszadók 3%-a azt jelölte, hogy száznál is több önéletrajzot küldött már el.

Ha már az ember eljut az állásinterjúig, megnõnek az esélyei, de a felmérésbõl az is kiderül, hogy semmi sem jelent garanciát: bár a válaszadók 57%-a legfeljebb három állásinterjún vett részt, 21% három és tíz közötti számot jelölt meg, 5% pedig több mint 10 állásinterjún volt már.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!