2023. december 8. Péntek, Mária.
 
Ekkora pesszimizmus rég nem volt a mezõgazdaságbanForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-01-30 15:32:53
Többen érezték saját pozíciójukat stabilabbnak a munkahelyükön tavaly az utolsó negyedévben, mint egy évvel korábban, ugyanakkor negyedéves összevetésben kissé pesszimistábbak lettek a munkavállalók - derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián munkaerõpiaci stabilitási indexébõl.

A mutató egy pontos emelkedéssel 61 pontot ért el 2015 negyedik negyedévében, 1 ponttal volt magasabb, mint 2014 azonos idõszakában, de az elõzõ negyedévhez képest 3 ponttal csökkent - közölte a biztosító.

Hatalmas a szakadék

A felmérés szerint a nõk optimistábban ítélik meg munkahelyük biztonságát, mint a férfiak; a fõvárosiak és a diplomások a legoptimistábbak, a falvakban élõk megítélése azonban romlott.

A nõk optimistábbak jövõjüket illetõen

Forrás: Thinkstock

A nõk körében mért 2 pontos javulással szemben a férfiaknál nem változott az index, a fõvárosban élõk mutatója 4 ponttal nõtt, a városban lakóké 1 ponttal, a falvakban élõké ugyanakkor éves szinten 2 pontot esett vissza.

Nagy a baj az agráriumban

A diplomások a legbizakodóbbak 67 pontos értékkel, a legfeljebb 8 általánost végzettek indexe azonban 9 ponttal csökkent.

A magyarországi régiókat tekintve Közép-Magyarországon és Nyugat-Magyarországon élõk optimistábbak, mint az ország keleti felében élõk, akiknél negyedéves szinten enyhén csökkent az index, de éves összehasonlításban 8 pontos visszaesést tapasztaltak.

Az ágazatokat vizsgálva a munkaerõpiaci stabilitási index élén 3 pontos növekedéssel a kereskedelem áll 63 ponttal. A mezõgazdaságban, ahol egy éve a legoptimistább munkavállalók voltak, pedig 14 pontos esés tapasztalható.

A korcsoport alapján a legjelentõsebb változást a középkorúaknál (40-49 év) mértek, az index 60-ról 64 pontra emelkedett, de a 18-29 év közöttiek is bizakodóbbak lettek, egy év alatt 61-rõl 63 pontra, míg a 30-39 éveseknél, 63-ról 64-re nõtt az index értéke.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!