2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Búcsúztak az európai elittõlForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-10 10:44:16
A DVSC-TEVA csapatában a sokat futó Laczkó Zsolt játéka volt a leginkább dicsérhetõ, sok párharcot megnyert, a támadások során gyakran adott használható labdát és viszonylag keveset hibázott.

Lyon – Bár a meccs nagy részében egyenrangú fél volt a Loki, négygólos vereséget szenvedett Lyonban.

 

Nagyon erõs csapat az Olympique Lyon, ezt a saját bõrömön megtapasztaltam, amikor néhány hónappal korábban az Anderlecht-tel itt jártam. Nagyon szurkolok a debrecenieknek, de nem lesz egyszerû dolguk az OL otthonában. Abban azért mindenképpen bízhatnak a srácok, hogy a franciák már fejben talán a hét végi, Bordeaux elleni rangadóra hangolnak – ezt Juhász Roland, a belga gárda válogatott védõje jósolta mintegy két órával az Olympique Lyon-DVSC-TEVA BL-csoportmérkõzés elõtt. Juhász Filipovics Vladan menedzser társaságában autózott el Brüsszelbõl a magyar bajnok kedvéért. Hogy mennyire volt helytálló a hátvéd víziója, arra este fél tizenegy táján kaphattunk választ.

 


Két rövidzárlat

Meglepõen bátran kezdett a Lokomotív, Herczeg András csapata az elsõ percek után átvette az irányítást és Mirszad Mijadinoszki révén egy életerõs lövéssel jelezte, hogy nem tett le a gólszerzésrõl. A félidõ közepén a franciák beleerõsítettek, de a vezetõgóljukhoz egy jókora egyéni hibára is szükség volt. Varga adta el a labdát a saját térfelének közepén, Govou azonnal rátûzte, Pantics csak kiütni tudta a lövést, pontosan Gomis elé, aki köszönte szépen és hét méterrõl a kapu közepébe passzolt. A gól után újra a debreceniek pillanatai következtek, de nem koronázta siker kóbor próbálkozásaikat. Nem úgy a lyoniakét: egy lövésszerû átadás teljesen üresen találta Bastost a tizenhatoson belül, aki ballal a bal alsóba ágyúzott. Kétgólos hátrányban vonulhattak tehát szünetre a lokisták.

 


Újabb két gól

A szünet után folytatódott a kiegyenlített játék, azzal a szépséghibával, hogy az Olympique újabb gólokat szerzett… Elõbb a csereként beállt Pjanics lõtt közelrõl a vonalon ragadt Pantics kapujába, ezzel már háromgólos volt a Lyon elõnye.

A második félidõben is kitûnt, hogy játékban sokkal többet nem mutat a házigazda a Debrecennél, de sajnos elkerülhetõ gólokat kaptak Mészárosék. Különösen igaz volt ez a negyedik találatra, amikor is Cissokho hosszan vezethette a labdát a bal oldalon, majd miután nem támadták, kegyetlenül bevágta a rövidbe, beállítva ezzel a 4-0-ás végeredményt.

A DVSC-TEVA csapatában a sokat futó Laczkó Zsolt játéka volt a leginkább dicsérhetõ, sok párharcot megnyert, a támadások során gyakran adott használható labdát és viszonylag keveset hibázott.


Herczeg András: - Tudtuk, hogy a Lyon jobb csapat nálunk. Úgy vélem, az elsõ félidõben jól játszott a csapat, de ezen a szinten megbüntetnek minket az elemi hibáinkért. Az elsõ gólnál elpasszoltuk a labdát, a másodiknál pedig helyezkedési hibát vétettünk. A második félidõben a Lyon ránk erõltette az akaratát és megérdemelten gyõzött. Érzésem szerint a játék alapján nem indokolt a négygólos vereségünk. Gratulálok ellenfelünknek és sok sikert kívánok a jövõben az OL-nek!

Claude Puel: - Jól játszott a csapatom, a gólkülönbség fontossága miatt sokat kellett dolgoznunk a mai mérkõzésen. A játékosaim mindent megtettek, sajnos a Fiorentina gyõzelme miatt nem sikerült kivívnunk a csoportelsõséget. A nyolcaddöntõben is reális esélyünk van a továbbjutásra, bárki is legyen az ellenfél, hiszen a csoportmeccsek során megmutattuk, hogy senkitõl sem kell tartanunk.

 

 

Tanulságos idõszak volt

 

Az Olympique Lyon elleni találkozóval véget ért a DVSC-TEVA Bajnokok Ligája-kalandja, melynek összegzésére Bartha Csaba, a Loki sportigazgatója vállalkozott. A vezetõ szerint a Loki nem vallott szégyent a BL-ben, annak ellenére, hogy az E jelû kvartett utolsó helyén végzett.

- Bár a beszélgetésünk idõpontjában még hátra van a francia együttes elleni mérkõzés, mindenképpen tanulságosnak nevezhetõ a BL-csoportkörben eltöltött szûk három hónap – ítélte meg a vezetõ.

– Tanulságosnak, hiszen úgy gondolom, sok tapasztalattal gazdagodtak mind a csapat, mind pedig a szakmai stáb tagjai és természetesen nekünk vezetõknek is le kell vonnunk a következtetéseket. Szakmailag rengeteg plusz hozadéka van a szereplésünknek, elvégre nem mindennap csatázhat egy magyar csapat a Liverpoolhoz, a Lyonhoz vagy a Fiorentinához hasonló sztárgárdákkal.

Nagyszerû érzés volt belekóstolni az európai csúcsfutballba, úgy vélem, annak ellenére, hogy voltak nagyobb arányú vereségeink, egyetlen alkalommal sem vallottunk szégyent. Fontosnak tartom, hogy a DVSC minden meccs után emelt fõvel jöhetett le a zöld gyeprõl, mert a lehetõségeihez mérten mindent megtett a sikerért.

Nekünk, a csapat körül ténykedõknek pedig év végén át kell beszélnünk a szerzett tapasztalatainkat és a legközelebbi nemzetközi megmérettetésre az esetlegesen felbukkanó hibákat ki kell küszöbölnünk. Mert nagyon szeretnénk, ha jövõre ismét megjelenhetnénk Európa futballtérképén – fogalmazott Bartha Csaba.

 

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!