2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Szárnyalnak a postán a megtakarításokForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-01 20:49:56
Rekord összegre nõtt a megtakarítások állománya a Magyar Postán 2015-ben, egyre több lakossági ügyfél már a befektetéseit is a postán intézi, nem csak folyószámla ügyeit.

A fejlesztéseknek köszönhetõen 2015 végén az ügyfelek már több mint 50 ezer Posta bankszámlát nyitottak, a nyártól pedig már személyi kölcsönt is lehet igényelni a postákon.

Értékpapírszámlával 2015 végén már 40 ezer ügyfél rendelkezett

Fotó: Origo

A Magyar Posta azt közölte, a 2013-ban alakult Magyar Posta Befektetési Zrt. kezelésben volt csaknem 110 milliárd forint megtakarítási állomány,értékpapírszámlával 2015 végén 40 ezer ügyfél rendelkezett,a posta által közvetített megtakarítási állomány háromnegyedét állampapírban helyezték el az ügyfelek.

A Posta Biztosítónál 240 ezer biztosítási szerzõdést kötöttek a múlt évben,a biztosítási szektorban 13 éve jelen lévõ Posta Biztosító 2014. után 2015-ben is elnyerte a londoni székhelyû pénzügyi folyóirat, a World Finance Magazin díját, mint a magyarországi biztosítási szektor legjobb életbiztosítója – közölte a Magyar Posta.

Vidékre koncentrálnak

Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs államtitkára azt mondta, fontos, hogy a kisebb településeken is minél szélesebb körben elérhetõk legyenek a nagyvárosokban megszokott, korszerû pénzügyi szolgáltatások, ezzel erõsödjön a vidék pénzügyi infrastruktúrája, és ebben fontos szerepe van a Magyar Postának.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!