2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
H1N1: két újabb halálos áldozatForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-10 10:56:23
25-rõl 27-re nõtt az újinfluenza miatt életüket vesztett betegek száma.

Az RTL Híradó úgy tudja, szerdán két újabb halálos áldozata volt a H1N1 vírusnak, ezzel 25-rõl 27-re nõtt az újinfluenza miatt életüket vesztett betegek száma Magyarországon.

 

Az influenza most lassabban terjed, mint korábban. A múlt héten 43 ezren mentek orvoshoz ilyen tünetekkel, ez hat százalékkal több, mint egy héttel korábban volt - számolt be az RTL Híradó. Az elsõ haláleset még nyáron volt. Egy 41 éves férfi halt meg az újinfluenzában, majd szeptemberben egy 34 éves férfi. Októberben már két ember, egy 33 éves nõ és egy 47 éves férfi halálát okozta a H1N1.

Eddig hivatalosan 25-en, valójában 27-en. Közülük három ember volt a fertõzés elõtt teljesen egészséges, igaz, ketten közülük várandósak voltak, így a veszélyezte

tettek csoportjába tartoztak. A többiek betegek voltak: 4-en túlsúlyosak, 12 embernek a fertõzéskor már volt alapbetegsége, azaz daganatos, vesebeteg, asztmás vagy szívbeteg volt. 6 ember pedig egyszerre több ilyen betegségben is szenvedett. Ahogy több a beteg, egyre gyakoribbak a halálesetek is. Ennek ellenére a szakemberek szerint a vírus nem lett veszélyesebb. Erõsödik a vírus aktivitása, de ez nem jelenti azt, hogy klinikailag sokkal súlyosabb lenne a fertõzés - mondta Melles Márta, az Országos Epidemiológiai Központ fõigazgató fõorvosa.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!