2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Magyarország kevésbé sérülékenyForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-15 22:11:23
A Morgan Stanley elemzése szerint régiónkban Magyarország sérülékenysége javult a legjobban különösen a folyó fizetési mérleg és a külsõ adósság terén mutatott jó adatok miatt.

Londoni pénzügyi elemzõk szerint az európai felzárkózó térségben a magyar gazdaság sérülékenysége csökkent a legnagyobb mértékben a pénzügyi válság óta. A régió legsebezhetõbb gazdasága jelenleg Ukrajna.

A Morgan Stanley pénzügyi szolgáltató csoport rendszeresen összeállítja számos mérõszámból képzett térségi sérülékenységi mutatóját (Vulnerability Scoring Indicator, VSI).

A hétfõn ismertetett új sorrend alapjánMagyarország és Lengyelország szerepel a mezõny közepén,a legkevésbé sebezhetõ a cseh gazdaság.

A magyar gazdaságot az autóipar húzza

Forrás: Origo

A ház londoni elemzõi kiemelik, hogy 2008-ban, a globális pénzügyi válság elhatalmasodásának évében még a magyar gazdaságé volt a legrosszabb VSI-index, azóta azonban éppena magyar sérülékenységi mutató javult a térségen belül a legnagyobb mértékben,mindenekelõtt a külsõ fizetési helyzetet mérõ változók javulása miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!