2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Sikert arattak a mikepércsi mesemondó gyerekekForrás: haon
Utolsó módosítás: 2008-10-06 08:44:41
Mikepércs -A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ csatlakozva a Magyar Olvasástársaság felhívásához megyei mesemondó versenyt rendezett a Népmese Napja tiszteletére a megye településein élõ általános iskolások részére.

„Mátyás öröksége” címmel október 4-én délelõtt. A versenyt 2 kategóriában rendezték meg. A 6-10 éves kategóriát Kiss Ramón Dániel a mikepércsi Hunyadi János Általános Iskola 3. osztályos tanulója nyerte A három pösze c. magyar népmesével, míg a 11-14 éves kategóriában Szálkai Csaba 5. a osztályos tanuló A tök és a csikó c. mesével II. helyezést ért el. Kiss Ramón a gyõztesnek járó jutalmon kívül egy évig a vándorserleget is osztályában helyezheti el.

Tavaly a 6-10 éves kategóriában Szálkai Csaba nyert és övé volt a vándorserleg, tehát a mikepércsi gyerekek megismételték a tavalyi gyõzelmet. Ha harmadszor is nyernek, akkor a vándorserleg végleg Mikepércsen maradhat.

Gratulálunk az ügyes mesemondó gyerekeknek és felkészítõ tanáraiknak Gulyás Erzsébetnek és Veszelovszkiné Albert Erzsébetnek!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!