2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Belvíz: egyre kevesebb elöntött terület van a megyében – videóvalForrás: dehir.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-21 14:12:43
A szerdai száraz idõ és a folyamatos szivattyúzás révén egy nap alatt 1500 hektárral csökkent a belvízzel elöntött terület nagysága a megyében.

Teljesen megteltek az árkok Nagyhegyes-Elep környékén. A szántóföldeken is áll a víz. Vannak gazdák, akik ideiglenes árkokon próbálják levezetni a vizet a csatornákba. Máshol a szivattyút is bevetették. Egyelõre úgy tûnik, nem sok sikerrel.

Folyamatosan csökken a belvíz Hajdú-Biharban

Folyamatosan csökken a belvíz Hajdú-Biharban

- Hétfõ óta egyfolytában szívjuk a vizet, hát sok látszatja nem nagyon van, mert nagyon sok víz van hátul és az jön ide elõre. Az a baj, hogy amelyik csatornába nyomatjuk a vizet, az már lassan telítõdik – mondta Minegász Csaba gépkezelõ.

Hajdú-Bihar megyében továbbra is öt szakaszon van belvízvédelmi készültség. Ezekrõl a területekrõl 24 óra alatt összesen másfél millió köbméter vizet emelt át a csatornákba a vízügyi igazgatóság szivattyútelepei. A védekezést az is segítette, hogy szerdán napos, száraz idõ volt.

- Javult a belvízhelyzet. Tegnap magas volt a nappali középhõmérséklet és 25 szivattyútelepünk folyamatosan üzemel. Ennek köszönhetõen mintegy 1500 hektárral sikerült csökkenteni a belvízzel elöntött területeket – közölte Bara Sándor, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

Most 9800 hektár van víz alatt Hajdú-Biharban. Az árvízhelyzet viszont nem javult. A Hortobágy-Berettyó továbbra is lassan árad Bucsa és Nádudvar között. Itt pénteken várhatóan másodfokra emelik az árvízvédelmi készültséget.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!