2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Két év fogház az orvosok haláláértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-22 08:31:17
Hat hónappal enyhítette, így jogerõsen két év fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt az orvost, akinek autójában életét vesztette a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház két neurológusa – tájékoztatta a Naplót dr. Toma Attila szóvivõ. A közlekedési baleset szinte napra pontosan két éve történt.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségében mondta ki bûnösnek a sofõrt, akivel egy debreceni orvoskonferenciára tartottak, de még a bihari város közelében balesetet szenvedtek. Mint azt dr. Toma Attila szóvivõ közleményében írja, a megállapított tényállás szerint ködös idõben, mintegy 57-74 kilométeres sebességgel haladtak, amikor az autót vezetõ veszprémi orvos egy jármûszerelvény elõzésébe kezdett, a szemközti sávban azonban összeütközött egy nyerges vontatóval, amibe hátulról egy másik kamion is belerohant. Az orvosok autója és a vele szemben közlekedõ jármûszerelvény is a padkára futott, míg a harmadik jármûszerelvény az úttesten keresztbe fordulva állt meg. A vádlott által vezetett személygépkocsi 28 éves és 47 éves utasai a helyszínen életüket veszítették.



A Nyíregyházi Járásbíróság elsõ fokon 2 év 6 hónap fogházbüntetésre és 3 év közúti jármûvezetéstõl eltiltás büntetésre ítélte a férfit, a büntetést azonban a másodfokú bíróság 2 év fogházbüntetésre enyhítette. A vádlott a büntetés fele részének letöltését követõen bocsátható feltételes szabadságra – írta a szóvivõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!