2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Egyre rosszabb a megyei belvízhelyzetForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-22 09:28:52
Folytatódik a lassú áradás a Hortobágy-Berettyó fõcsatornán.

Huszonnégy óra alatt 21 centimétert emelkedett a Hortobágy-Berettyó vízszintje, a fõcsatornán elsõfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A mértékadó Borzi vízmércénél szerdán reggel 8 órakor 282 centiméteres vízállást mértek a vízügyi szakemberek. A Hortobágy-Berettyón a következõ napokban további lassú áradás várható – tudatja a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) szerdán reggel kiadott közleménye.

Az Igazgatóság újabb belvízvédelmi szakaszon rendelt el készültséget kedden délután; a Kadarcs-Karácsony-foki szakaszon lépett életbe az elsõ fokú készültség, miután a térségben az utóbbi napokban esett nagy mennyiségû csapadék (az utóbbi hat napban 39,1 milliméter) hatására a csatornák vízszintje megemelkedett. A szivattyútelepek üzemeltetése elsõsorban Balmazújváros belterületének védelme érdekében vált szükségessé.

Így a Tivizig mûködési területén jelenleg a 12 belvízvédelmi szakaszból ötnél van készültség: másodfokú a Tiszai-alsó és a Hamvas-sárréti, illetve elsõfokú a Tiszai-középsõ és -felsõ, valamint a Kadarcs-Karácsony-foki belvízvédelmi szakaszokon.

A védekezéssel érintett védelmi szakaszokon az elöntött területek nagysága jelenleg 11 ezer 400 hektár, ebbõl 2 ezer 900 hektár a vetés, 2 ezer 450 hektár a szántó és 4 ezer 400 hektár a rét, legelõ.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!