2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Ár- és belvíz: védekezés mindkettõ ellenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-24 21:33:42
Árvízvédelmi készültség a Tiszánál Tiszacsegénél - Fotó: Matey IstvánHajdú-Bihar – Eddig a februári teljes havi csapadékátlagnak több mint kétszerese hullott le.

A Hortobágy-Berettyón Nádudvar és Bucsa között másodfokú, a Tisza Tiszafüred és Tiszakeszi közötti szakaszán elsõfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A vízügyi szolgálat szakemberei mindkét vízfolyásnál figyelõ- és õrszolgálatot látnak el.

Szerda reggelig újabb jelentõs, területi átlagban 12,3 milliméter csapadék esett a Tivizig mûködési területén. A februárban lehullott csapadék mennyisége már 75,2 milliméter, ami 234 százaléka a sokéves februári átalagnak. Az újabb esõ ellenére nem változott a belvízi helyzet: a tizenkettõbõl továbbra is öt belvízvédelmi szakaszon van készültség az igazgatóság területén. A Tiszai-alsón és a Hamvas-sárrétin másodfokú-, míg a Tiszai-középsõn, a Tiszai-felsõn és a Kadarcs-karácsonyfokin elsõfokú. Jelenleg 9 ezer 550 hektár van víz alatt, amibõl 2 ezer 350 hektár a vetés, 2 ezer 100 hektár a szántó és 3 ezer 550 hektár a rét, legelõ. A térségben üzemelõ 26 szivattyútelep együttesen 1 millió 700 ezer köbméter belvizet emelt át egy nap alatt – tájékoztatta a Naplót a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig).

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!