2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Bõvít a TescoForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-27 11:13:44
A Tesco több mint 300 új termékkel bõvítette speciális élelmiszerek kínálatát, már közel 1000 olyan termék kapható, ami bio, csökkentett laktóztartalmú, gluténmentes vagy hozzáadott cukor nélküli.

Magyarországon a becslések szerint 1,5 millióan szenvednek cukorbetegségben, és a lakosság körülbelül 35-40 százaléka laktózérzékeny, az egyébként ritkának tûnõ lisztérzékenység pedig a népesség 1-2 százalékát érinti.

Ételallergiások is megtalálják, amit ehetnek

Fotó: Bielik István - Origo

A Tesco már az elsõ hazai áruház megnyitása óta forgalmaz speciális élelmiszereket. Az áruházlánc megújította kínálatát így már820 féle speciális szárazáru terméket és 123 féle frissárut kínál vásárlóinak.A kibõvült kínálatban összesen 308 féle bio, 152 hozzáadott cukor nélküli, 150 gluténmentes, 38 csökkentett laktóztartalmú és 295 speciálisan a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képezõ termék van.

Cukorbetegek és diétázók is válogathatnak

A biotermékek között tojás, húsáru, tejtermék és liszt is kapható. A csökkentett laktóztartalmú termékek kínálatában túró, vaj és tejdesszert is szerepel.

A cukorbetegek és diétázók hozzáadott cukor nélkül készült kekszek, csokoládék és lekvárok közül választhatnak, a gluténérzékenyek pedig például számukra kifejlesztett sajttallért, muffint és pudingport is vásárolhatnak.

Több mint 300 termékkel bûvült a kínálat

Fotó: Bielik István - Origo

A nagyrészt hazai beszállítóktól származó termékek kiválasztását az egyedi színkódolásuk segíti az áruházakban: a biotermékek zöld, a hozzáadott cukor nélküli termékek kék, a gluténmentes termékek narancssárga, a csökkentett laktóztartalmú termékek lila, míg a kiegyensúlyozott táplálkozás részét képezõ termékek rózsaszín jelölést kaptak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!