2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ha eljön a jó idõ, a debreceniek csak aludni járnak majd haza!Forrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-27 11:54:55
Debrecen – Campus: filmklub, világzene, helyi dj-k, olvasás-népszerûsítés, színház, Nyitott Akadémia, koncertek…

Négyen alig gyõzték felsorolni a programokat, amelyekkel kecsegtet a Debreceni Campus Nonprofit Kft. a tavaszi, nyári idõszakban. A szerdai sajtótájékoztatón értesültünk a három helyszín közel negyven eseményérõl, amelyek a színházkedvelõk, a szópoénokat, stand up-ot élvezõk, az irodalmi és önálló elõadóestekben örömet lelõk számára is kecsegtetõk lehetnek.

– Nem lehet kategória-keretbe szorongatni egyik színhelyet sem, mert többfunkciósak a kialakításuknál pedig a legfõbb szempont az volt, hogy a legalkalmasabbak legyenek a szórakoztató, kulturális rendezvények szervezésére – mondta Miklósvölgyi Péter. Az ügyvezetõ igazgató kifejtette: a két új színtér debütálása jól sikerült és nem ártott a lovardabeli programok látogatottságának sem. Elárulta, egy monumentális filmzene show-val szeretnék lenyûgözni a nagyérdemût nyáron, a Fõnix Csarnokban ezen túl négy különleges elõadást hoznak a cívisvárosba. Többek között színre lép a Punnany Massif – szimfonikus zenekarral a háta mögött – és Rúzsa Magdi is.

A Hallban tavaly õsz óta 45 ezren csapták össze tenyereiket 35 produkció nyomán, a Nagyerdei Víztoronyba pedig 15 ezren látogattak már el – a varázsos kilátáson túl – számos rendezvény miatt.

– Nem könnyû feladat a három hely programlistájának feltöltése úgy, hogy ne gyengítsék egymást, de az összehangolt munkának hála eddig sikerül – szólt Porkoláb Gyöngyi. – Lovardán belül új tereket fedeztünk fel, egészen intim, különleges hangulat alakult ki attól, hogy kedden Vámos Miklós és Karácsony János a nézõtér elején ültek. Tervezzük a családoknak minõségi idõ együtt töltésére lehetõséget nyújtó Cimbora sorozat, illetve eszmecserére alkalmas fórumok elindítást. Fellép Kulka János, Vári Éva, Kepes András, új filmrészletekkel gazdagított mûsormetódussal vonja be hallgatóságét Csernus Imre, harmóniára tanít Prof. Dr. Bagdy Emõke és Pál Feri, gyereknevelésben ad tanácsokat Vekerdy Tamás – invitálta az érdeklõdõket a PR- és marketingmenedzser.

– A Víztorony felújításával egy állandó kulturális helyszín született, amely visszahozza az egyetemi hagyományokból, szó szerint teret biztosít a fiatalok önszervezõdõ csoportjainak, de nyitott mindenki számára, ráadásul vonzó turisztikai látványosság – foglalta össze Süli András programszervezõ. Beszámolt a kedvezményrendszerrel színesített komplex tervezetrõl, amellyel valós alternatívát nyújthatnak a hallgatóknak a elérhetõ árú, érdekes, tartalmas élményszerzésre a „koliszobában borozgatás” helyett.

Kiderült a Campus Fesztiválon idén egy új 6-7 ezer nézõt kiszolgáló másik nagyszínpad is lesz.

Dajka Zoltán beszélt a töretlen sikerû Campus Partykról és arról a törekvésrõl, hogy a Hallba egyre több élõzenei koncerteket hozzanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!