2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Azonnal felmondhatnak a Tesco Mobile-sokForrás: origo.hu
Utolsó módosítás: 2016-02-28 17:02:46
Április 16-ától megszûnik a Tesco Mobile. Az ügyfeleket a Vodafone veszi át. Az elõfizetõknek nem lesz sok teendõjük. A Lidlnek is van mobilja, a Blue Mobile, de a Lidl nem gondolkodik a megszûnésen, hanem fejleszt.

A Tesco 2011 szeptemberében jelentette be, hogy elindítja a Vodafonnal közösen tulajdonolt független mobilszolgáltatását.Egy évvel a szolgáltatás elindulása után 70 ezer ügyfele volta Tesco és a Vodafone közös bizniszének. A cég virtuális mobilszolgáltatóként mûködik, saját hálózati infrastruktúrával nem rendelkezik, a szolgáltatásnyújtáshoz a Vodafone hálózatát bérli.

Tesco nem árulta el, hány elõfizetõje volt a Tesco Mobile-nak

Forrás: 123rf.com

A két alapító - a Tesco és a Vodafone - 50-50 százalékban tulajdonolt vállalkozása valódi független, virtuális mobilszolgáltatóként (Mobile Virtual Network Operator – MVNO) mûködött.

A Tesco Mobile egészen 2014-ig aktívan közölt információkat a szolgáltatásáról. 14 sajtóközleményt adott ki, percdíjakról, akciókról és készülékakciókról.2014 novembere után viszont már egyetlen közlemény sem jelent megTesco Mobile honlapján.

2014 a zuhanás éve

Akkor 2014-ben valami megszakadt. 2014-ben volt az eddiglegrosszabb gazdasági éve a Tescónak. A Tesco 2014-ben rendkívül nehéz, könyvelési botrányokkal is súlyosbított pénzügyi évet hagyott maga mögött.A 2014-es teljes pénzügyi évét évszázados történetének eddigi legrosszabb eredményével zárta:a vállalat a vártnál sokkal nagyobb, 6,38 milliárd fontos (2700 milliárd forintos) adózás elõtti veszteséget jelentett be.

Titkolják a számokat

Most hiába kérdeztük a Tescótól vagy a Vodafone-tól, hogy hány Tesco Mobile-os ügyfelük van, egyikük sem válaszolt rá. De azt sem tudjuk, hogy például a Lidl áruházakban kapható Blue Mobile-nak hány elõfizetõje van. Ez õk is titkolják.

A Blue Mobile a Telekom hálózatát használja

Forrás: AFP/Thomas Lohnes

A Lidl annyit közölt az Origóval, hogy a Blue Mobile ügyfelek száma dinamikusan nõ. Négy éve vannak a piacon. Az egységes fix 33 forintos percdíjuk vonzó – írták. A Lidl-mobilok egyébként a Telekom hálózatát használják.

A Tesco az Origónak küldött levelében azt írta, a Tesco Mobile megszûnését „a változó piaci körülmények és a változó fogyasztói elvárások indokolták.”

Irány a Vodafone

A Tesco Mobile ügyfelei 2016. április 6-a után a Vodafone Magyarország ügyfelei lesznek. Az átvételrõl az érintett felhasználók személyre szóló, részletes tájékoztatást kapnak.Az ügyfelek átadása április 6. és április 16. között valósul meg,a hívásindítás és SMS küldés az átmeneti idõszakban is zavartalanul elérhetõ lesz – írta a Tesco.

Vodafone veszi át a Tesco Mobile ügyfeleit

Forrás: 123rf.com

A hang- és SMS-szolgáltatás használatához semmit nem kell tenni, viszont szükség van az internet, MMS és hangposta beállítások frissítésére, amirõl az ügyfelek SMS-ben kapnak tájékoztatást. A telefonszáma mindenkinek ugyanaz marad.

A tényleges szolgáltatóváltás közötti átmeneti idõszakban technikai okokbólelõfordulhat szolgáltatás kiesés az internet, MMS vagy hangposta szolgáltatásokban– írja a Tesco Mobile a honlapján.

Ajándék percek

A korábbi Tesco Mobile felhasználókat a Vodafone különleges ajánlatokkal várja. Az ügyfelek kapnak pluszban 1 GB adatforgalmat, amit május 6-ig használhatnak fel, illetve háromszor 1000 forintos, belföldön, normál díjas irányba lebeszélhetõ keret kerül jóváírásra az egyenlegükön.

A Tesco Mobile ügyfelek számára április 6-tól a Vodafone változatlan percdíjakkal nyújtja a korábbi Kedvenc és Dupla tarifákat is – közölte a Tesco.

A Lidl, nem gondolkodik a Blue Mobile megszûntetésén,az Origónak azt írták nemrég megújították adatportfóliójukat, mivel az internet szolgáltatásaikat egyre többen veszik igénybe. A Lild a Blue Mobile négyéves szülinapján, vagyis ebben a hónapban, a legnépszerûbb adatdíjcsomagjuk adattartalmát háromszorosra emelték - közölte a Lidl.

A Tesco Mobile ügyfelei, ha úgy érzik hátrány éri õket, azonnal felmondhatnak

Forrás: AFP

A Tesco Mobile ügyfelei viszont jó ha tudják, hogy a jogszabályok szerint a szolgáltatás igénybevételének feltételei egyoldalú szerzõdésmódosítással változnak, így,ha hátrányos változást tapasztalnak, akkor azonnali hatállyal felmondhatják a szerzõdésüket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!