2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Trükköznek a zsebesekForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2009-12-11 10:28:56
Szinte naponta fognak zsebtolvajt a rendõrök. Decemberben a rendõrök is jobban figyelnek a tolvajokra. Ismerõsként üdvözölnek a zsúfolt karácsonyi vásárban ...

vagy árusként terelik el a figyelmet-újabban ilyen trükkökhöz folyamodnak a zsebtolvajok.

 

Egy kávézó biztonsági kamerájának felvételén látszik, hogy a férfi úgy tesz, mintha fel akarná venni a kabátját, de a kabát alatt az egyik vendég melletti táskát fosztja ki. A rendõrök szerint ezt a módszert egyre többször alkalmazzák a zsebtolvajok.

Vannak más módszerek is: a tolvaj segítséget ajánl az ajtónál vagy a liftnél. Jól látszik egy felvételen, ahogy egy nõ üres kézzel száll be egy férfi mellé a liftbe, majd néhány perc múlva a lépcsõn távozik a frissen szerzett pénztárcával. A zsebtolvajok legjellemzõbb módszereit a biztonsági kamerák felvételeivel mutatták be a budapesti rendõrök.

A legtöbb zseblopást ilyenkor a piacok, bevásárlóközpontok és a karácsonyi vásárok környékén követik el. Sokszor az árus is a tolvajokhoz tartozik. Amíg a vevõ alkudozik, a többiek kifosztják. Vagy ismerõsként üdvözlik, így terelik el a figyelmét.

„Ilyenkor ugye mindenki gondolkodik, hogy honnan ismeri, kezet nyújt, kicsit tovább tart a kézfogás, és amíg a kézfogás és gondolkodás megy, addig a farzsebbõl mobiltelefont, pénztárcát eltulajdonítják az értékeket” – mondta Lisziné Bánföldi Judit, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság zseblopási alosztályának vezetõje.

Novemberben 22, decemberben pedig 10 nap alatt már 9 zsebtolvajt értek tetten a rendõrök Budapesten. Egyikük már a büntetését is megkapta, egy év börtönre és három év közügyektõl való eltiltásra ítélték.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!