2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Sztrájklistát készítenek a tanárokrólForrás: index.hu
Utolsó módosítás: 2016-03-03 11:29:14
Felmérte a pedagógusok sztrájkkészségét a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a megyei szervezeteknek szombatig kell az eredményeket beküldeniük. A Magyar Idõk birtokába került dokumentum szerint a települési titkároknak fenntartótól függetlenül listát kellett készíteniük az összes, helyben lévõ köznevelési intézményrõl, és el kellett juttatniuk a felmérés dokumentumait, többek között a Pedagógusok Sztrájkbizottságának követeléseit és az adatlapot is minden iskolába, óvodába.

Az adatlap egy lista, amin fel kell tüntetni az intézmények dolgozóinak a nevét és azt, hogy részt vennének-e egy egynapos vagy akár hosszabb sztrájkban. A szakszervezet tisztviselõinek ismertetniük kellett a pedagógusokkal a sztrájkban való részvétel feltételeit is. A kiküldött tájékoztatóban az is szerepel, hogy a sztrájkbizottság csak törvényes sztrájkot indít, és felelõsséget vállal azért, hogy a munkabeszüntetés a hatályos jogszabályoknak megfelelõen történjen.

Galló Istvánné, a PSZ elnöke szerint a területi munkatársaik azokat az intézményeket is megkeresték, ahol nincs alapszervezetük.

 

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem kérte, és soha nem is fogja kérni az intézmények vezetõit, hogy küldjék el azoknak a diákoknak a nevét, akik február 29-én nem mentek vagy mentek iskolába – reagált a szervezet azokra az ellenzéki vádakra, amik szerint listázták az iskolából hétfõn távol maradó diákokat. A Facebookon szervezõdõ csoport arra biztatta a szülõket, hogy a szökõnapon ne küldjék iskolába a gyermekeiket. A szervezõk adatai alapján a diákok kevesebb mint négy százaléka vett ebben részt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!