2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Másolatok milliókért? – Tanúként a mostani polgármestert is beidézikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-03-04 10:49:23
Milyen munkát végzett a Püspökladány önkormányzatával 2008-ban szerzõdésben álló, T. Jánosné által vezetett K. Zrt.? – leginkább erre kereste a választ csütörtöki tárgyalásán Burai Judit Cintia büntetõtanácsa a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A nõt hûtlen kezeléssel vádolják, s azzal, hogy a néhai Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bûncselekményhez nyújtott segítséget. A vádhatóság szerint közel 14 millió forint vagyoni kárt okozott az önkormányzatnak.

Az ülésen a hivatal egyik irodavezetõjén kívül két pályázatíró szakembert hallgattak meg. Utóbbi két tanú egyöntetûen állította: amikor a városházán megjelent az uniós projektek lebonyolításával foglalkozó cég, át kellett küldeniük a folyamatban lévõ pályázatok dokumentumait. A vád szerint a társaság által a gyógyfürdõ fejlesztésére készített elõzetes megvalósíthatósági tanulmány, másolata a két hivatali dolgozó munkájának. Az áprilisi tárgyalásra Püspökladány jelenlegi polgármesterét, Dombi Imrénét is idézik.
Faxon, postán, e-mailen, autóval

A nyomozati szakban és csütörtökön a bíróságon is terhelõen nyilatkozott T. Jánosnéra Püspökladány önkormányzatának egyik volt dolgozója. Õ és korábbi közvetlen munkatársa foglalkozott pályázatírással és -menedzseléssel azt megelõzõen, hogy az önkormányzat szerzõdést kötött az uniós projektek lebonyolítását végzõ K. Zrt.-vel, aminek ügyvezetõje T. Jánosné volt. Azt mondta, a cég projektmenedzseri munkát nem végzett, és az idõ elõrehaladtával úgy ítélte meg, hogy az ügyvezetõ szakmailag sem alkalmas erre. T.-né védõjének kérdésére úgy pontosított, ha végzett is munkát, azt csak sokszori noszogatásra.

Hangsúlyozta: az irodavezetõtõl azt a feladatot kapták, hogy minden adatot küldjenek el a K. Zrt-nek. Ezt megtették, a K. Zrt. mégis folyamatosan kért tõlük adatokat. Ezért e-mail mellett faxon, postán, sõt hivatali autóval küldték a cégnek az iratokat Budapestre; volt, hogy a megadott címen a sofõr nem találta a címzettet. T.-né egyik védõje nekiszegezte a kérdést: õ tett feljelentést az ügyben? A pályázatíró erre nemmel felelt.

T.-né gyanúsítotti kihallgatásáról készült, és a novemberi tárgyaláson ismertetett jegyzõkönyv szerint azt mondta, Dombi Imréné (Fidesz), a város jelenlegi polgármestere (akkor képviselõ) rendszeresen állított ki számlát a K. Zrt.-nek – errõl a Népszabadság tudósított. Õt Arnóth Sándor ajánlására foglalkoztatta a cég – írták. A másik, tanúként meghallgatott pályázatíró vallomásában azt mondta, nem tud arról, hogy Dombiné és a zrt. között volt bármiféle kapcsolat. Az áprilisi tárgyalásra Dombinét (és a jegyzõt) tanúként idézik, alighanem errõl is kérdezik majd.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!