2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Ötvenévnyi szolgálat az elesett emberekértForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-03-05 13:43:09
A 103 esztendõs Ilona néni fél évszázadot dolgozott az egészségügyben.

Nagy Sándorné március 4-én ünnepelte 103. születésnapját. Ebbõl az alkalomból dr. Pankotai László önkormányzati képviselõ és Siposné Hüse Judit, a polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa köszöntötte az idõs asszonyt otthonában pénteken.

Ilona néni fél évszázadot dolgozott az egészségügyben. Ápolóként kezdte a pályafutását, ám – mint azt mesélte – jóval több feladata akadt akkoriban, mint a betegek ellátása. – Elõször Pesten dolgoztam, ahol gyerekeket ápoltam tíz évig, majd a ceglédi kórházba kerültem a sebészetre. A második világháború idején sorra vitték el az orvosokat is katonának, így mindenféle munkára befogtak minket, elõfordult, hogy én altattam egy beteget, vagy asszisztáltam a mûtétnél – idézte fel az emlékeit az idõs asszony.
Tizenhárom községben

Nagy Sándorné késõbb jelentkezett a Debreceni Egyetemen mûködõ Ápoló és Védõnõképzõ Intézetbe, ahol hároméves képzésen vett részt. Ez alatt az idõ alatt külön osztályt rendeztek be a háborús sebesülteknek, akiknek az ellátásában sokat segített Ilona néni is. 1944-ben kezdett el védõnõként dolgozni Berettyóújfaluban, ahol – mint mondta – orvos híján sok feladat hárult rá. Késõbb járási védõnõ lett, s nyugdíjba vonulásáig tizenhárom községben szolgált a gyermekek és édesanyák védelmezõjeként.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!