2024. március 19. Kedd, József, Bánk.
 
Brutális lakásár-emelkedés Hajdú-Biharban: akár triplájába is kerülhetnek az ingatlanokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2016-03-06 10:59:22
Amíg egy debreceni ingatlant 2014-ben átlagosan 227 ezer forintos négyzetméter áron kínáltak, addig tavaly már 261 ezer forintért; az ebbõl a szempontból legnyomottabbnak mondható Polgári Kistérségben ugyanekkor 62 ezerrõl 71 ezer forintra változott a kínálati ár – derül ki az Otthontérkép és az Ingatlantájoló megyénket is felölelõ felmérésébõl.

Eszerint a hajdú-bihari átlag 2015-ben 224 ezer forint volt, ami 8 százalékos növekedés az elõzõ évhez képest.

A megyén belül hatalmasak a különbségek: amíg például egy ingatlant a Püspökladányi Kistérségben tavaly 89 ezer forintért adtak négyzetméterenként, addig a Hajdúböszörményiben 138, a Debreceniben – mint az elõbb írtuk – 261, míg Budapesten 403 (!) ezer forintért kínáltak.
Nagy házak hátrányban

Megyénk kistérségei közül egyedül a Hajdúhadháziban stagnált a kínálati ár (127 ezer forint), a többiben emelkedést jegyeztek. Ebben a versenyben a Balmazújvárosi Kistérség végzett az élen 17 százalékos növekedéssel (95 helyett 111 ezer forint). A Derecske-Létavértesi Kistérségben 14, a Hajdúszoboszlóiban 9 százalék volt az emelkedés, ugyanakkor az árakban zongorázni lehet a különbséget.

Ditróy Gergely elemzõ szerint Magyarország felkapott régióiban emelkedés várható, míg a kevéssé vonzó térségekben további csökkenés jöhet. A nagy alapterületû családi házak tulajdonosai azok, akik elsõsorban vesztesei lehetnek a mostani folyamatnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!