2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Régen nem látott számú menekült jött péntekenForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-07 09:58:14
Címkék: Bihari hírek
A Police.hu híre szerint pénteken 248 menekültet fogtak el a hatóságok Magyarországon. Ennyi menekült már nagyon régen nem jött. Az idei évben eddig a legtöbb menekültet február 21-én kapták el, 237-et.

Bakondi György, a kormányfõ belbiztonsági fõtanácsadója, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton közös sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy a menekültek számának emelkedése miatt felkészültek a magyar-szerb, illetve a magyar-horvát határzár megerõsítésére. Továbbá az új útvonalakra felkészülve már zajlik a magyar-román határzár elõkészítése is.

 

Mint közölték, a hármashatárnál már folyik a kerítésépítés megkezdésének elõkészületei, kijelölték a nyomvonalat, Battonyánál már tisztítják a területet. Megkezdték az oszlopok és a drótakadály gyártását is, valamint a honvédség is felkészült a munkára. Ugyanakkor ezek csak elõkészületek, a szerdai kormányülés fog dönteni a magyar-román határon építendõ kerítésrõl.

Amennyiben úgy dönt a kormány, hogy szükség van a kerítésre, akkor azt elõször a magyar-szerb-román hármas határnál kezdik el felhúzni, majd a szükséges hosszban folytatják a 450 km-nyi határszakaszon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!