2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
1100-an igényelték eddig a csokotForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-08 09:11:16
Címkék: Bihari hírek
Eddig mintegy 1100 igényelést nyújtottak be az új családi otthonteremtési kedvezményre (csok) a bankokhoz, elsõsorban használt lakáshoz igényelték a támogatást, írja az MTI a hitelintézetek információi alapján. A bankok arra számítanak, hogy az igénylések száma az év második felében, az új lakások építésének felfutása után ugrik meg.

Az OTP Bankhoz január eleje óta 800 csok-kérelmet nyújtottak be. A 10 plusz 10 millió forintos - azaz hitellel növelt - megoldást eddig 42-en igényelték, míg 70-en áfa-visszaigénylésre szerzõdtek a banknál.

Az MKB Bankhoz benyújtott igények száma száz alatt van, õk döntõen csokot, illetve támogatott hitelt igényelnek, elsõsorban - továbbra is - használt lakásra - tájékoztatott a bank. Hozzátették ugyanakkor, hogy nõ az új lakás építéséhez kapcsolódó igények száma is. A kérelmezõk többsége kétgyerekes, de a háromgyerekes igénylõk száma is növekszik, a támogatott hitel átlagos összege pedig 8 millió forint a banknál. A pénzintézet válasza szerint Budapesten és az ország keleti régiójában érdeklõdnek a legtöbben, az MKB az év második felében várja az igénylések számának növekedését.

Az FHB Bank több mint 200 csok-igénylést fogadott be már, amelyek csaknem 85 százaléka használt lakásra vonatkozik. Az igénylõk 40 százaléka az állami támogatás mellé hitelt is igényelt. A kérelmek több mint harmadát Budapesten és Pest megyében adták be, 7,9 százalékát Csongrád megyében, míg 6 százalékát Gyõr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Baranya megyékben - írta az FHB.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!