2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Pánikol a körmendi lakosság a bevándorlóktólForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-08 09:44:41
Címkék: Bihari hírek
A szomszédos ingatlanok lakóinak kérésére megerõsítik Körmenden a mostanság ideiglenes befogadóállomásként mûködõ rendészeti szakközépiskola kerítését - közölte a Rába-parti város polgármestere hétfõn az MTI-vel.

Átláthatatlan kerítés épülhet

A Fideszes Bebes István szerint a körmendi iskola tartalék táborként szolgál arra az esetre, ha Magyarországra ismét tömegesen érkeznének migránsok és a már meglévõ befogadóállomások megtelnek. Az épület melletti utca lakói azt kérik a városvezetéstõl, hogy erõsítsék meg a kerítést, ezért az önkormányzat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalhoz fordult. A munkálatok hétfõn megkezdõdtek és az idõjárás függvényében néhány nap alatt be is fejezõdnek.

Bebes elmondta, hogy ha a lakók kérik, akkor az önkormányzat a késõbbiekben olyan burkolatot is felszereltet a kerítésre, amely az átláthatóságot megakadályozza. Amennyiben ismét lesznek migránsok Körmenden, akkor a tavalyihoz hasonlóan a rendõrség és a honvédség közösen biztosítja majd a közbiztonság fenntartását. A polgármester ennek érdekében hétfõn írásban fordult Vas megye rendõrfõkapitányához és a Honvédelmi Minisztériumhoz. A felkészülés érdekében a városban meglévõ köztéri kamerarendszer kiegészítését is kérte. A polgármester szerint mindezekre azért van szükség, hogy a körmendi polgárok biztonságérzete akkor se csökkenjen, ha átmenetileg benépesül az ideiglenes befogadóállomás.
A Jobbik ideiglenesen sem fogadna be senkit

A Fidesz és a Fidelitas körmendi szervezete hétfõi közleményében azt írta, Magyarország nem kíván befogadni egyetlen bevándorlót sem, Brüsszel tétlensége ugyanakkor arra készteti az ország vezetését, hogy felkészüljön minden eshetõségre. Ennek a felkészülésnek az egyik lépése az ideiglenes tartaléktáborok felállítása Körmenden és Szentgotthárdon.

Hozzáfûzték, az ország keleti részében felszámolandó táborok jogilag és idegenrendészetileg menekülttábornak minõsülnek, amelyek teljesen más státusúak, mint a körmendi tábor. Így hamisak és félrevezetõek azok az információk, amelyek arról szólnak, hogy a városukba helyezik át a menekülttáborokat - közölték. A Jobbik körmendi és vasi szervezete viszont továbbra is tiltakozik az ideiglenes befogadóállomás létesítése ellen, sõt polgári engedetlenségi mozgalmat hirdettek annak megakadályozására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!