2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Jön a kémények rezsicsökkentéseForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-08 10:09:18
Címkék: Bihari hírek
Drasztikusan csökkentené a kéményellenõrzések számát a kormány, egyes füstelvezetõk rendszeres vizsgálata pedig meg is szûnne a kabinet javaslata alapján - írta a Magyar Nemzet keddi számában.

Vámos Csaba, a Kéményseprõk Országos Szakszervezetének elnöke a lapnak adott interjúban "közveszélyes rezsicsökkentõ tervnek" minõsítette az ötletet és elmondta: jelenleg is mintegy 150 ezer életveszélyes kéményt tartanak nyilván, ez a szám pedig rövid idõn belül megtöbbszörözõdhet, írja az MTI.

A júliustól életbe lépõ rendelet tervezete szerint a gázkéményeket kétévente kell ellenõrizni, a szilárd tüzelésû fûtõberendezések elvezetõrendszereinek vizsgálata pedig négyévente egy alkalomra csökkenne.

Az elnök kifejtette, hogy egy háztartásnak évente 1500-2000 forintot kell fizetnie júliusig a kéményvizsgálatokért, a biztonságért, az ellenõrzések megszüntetésével azonban az életüket kockáztatják majd az emberek. Vámos szerint az intézkedés miatt a megmaradt cégek a megrendeléseik 70 százalékától esnek majd el, miközben a vállalkozók az év közepétõl már amúgy sem kérhetnek pénzt a lakosságtól a kémény tisztításáért.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!