2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Ötezer tonna tûzifát hozott be saját használatraForrás: index
Utolsó módosítás: 2016-03-08 10:22:34
Címkék: Bihari hírek
A NAV kiadott egy közleményt, hogy idén fokozottan vizsgálják a tûzifa-kereskedelmet. Mondjuk talán most év végéig pont nem lesz akkora szezonja, de visszamenõleg is tudják nézegetni az adataikat, például az útdíjak és az ekáer alapján.

Az elmúlt egy évben például 14 ezer szállítmány tûzifát hoztak be az országba, 3 milliárd forint értékben, döntõen Románia és Szlovákia felõl. 11 ezer szállítmányt pedig kivittek, döntõen Ausztria felé. 

Ebben nincs benne például az az vállalkozó, aki teherautójával nem akarta bejelenteni a tûzifaszállítmányait, mert saját használatra hozta be Szlovákiából a fát. Csakhogy két év alatt nagyjából háromszázszor fordult meg, és 4700 tonna tûzifát hozott be saját használatra, ami már gyanús lett a NAV-nak. Most lefoglalták a fázós vállalkozó ingatlanjait.

Úgy általában véve elterjedtek a NAV szerint a csalások a szektorban, sokan magánembereket iktatnak be az értékesítési láncba, hogy kevésbé legyen feltûnõ, hogy az áru végül a tüzépekhez kerül adó és egyéb díjak nélkül. Mások egyszerûen elfelejtik bejelenteni a forgalom egy jó részét, vagy csak mutatóba intéznek egy-egy szállítmányt legálisan.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!