2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
H1N1: megcsászározták a kismamát, a baba életveszélybenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-11 11:56:07
Kritikus az állapota a huszonegy éves kismamának, s életveszélyben van a kicsivel több mint hat hónapra született kisbabája is.

A gyõri kórházban kezelt kismama állapota romlott, az újszülött is életveszélyben van - értesült a kisalfold.hu.

 

10,54

Dr. Oláh Attila a kórház orvos-igazgatója pénteken a Független Hírügynökségnek elmondta: a nõ állapota bár stabil, de még mindig súlyos, életveszélyes. Az orvos hozzátette: a nõ nem kapott H1N1 elleni védõotlást.

 


 

Csütörtök délutánra romlott a H1N1 szövõdményével kezelt kismama állapota, ezért a 26. héten császármetszést kellett végezni. Kritikus az állapota a huszonegy éves kismamának, s életveszélyben van a kicsivel több mint hat hónapra született kisbabája is - mindkettõjüket a gyõri Petz-kórházban kezelik.

A fiatal nõ két hete, november utolsó napjaiban került az intenzív osztályra súlyos tüdõgyulladással; a gyanú, amely be is bizonyosodott, a H1N1 okozta vírusfertõzés volt.

Az újszülött körülbelül ezer grammal született, kislány – súlyát az állapota miatt nem mérték még le, ugyanis azonnal intenzív terápiás kezelésre szorult. Egyelõre az életben maradásáért küzdenek az orvosok (ahogy az anya esetében is), van esélye a túlélésre, de azt nem lehet megjósolni, hogy a kismamánál szükséges orvosi beavatkozás – altatás, lélegeztetés – okozhatott-e járulékos károsodást az egyébként is fejletlen kisbaba szervezetében.

 


Folytatás a www.kisalfold.hu oldalon >>>

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!