2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Nem kaptak pénzt, vitték a tévét – Durva módszerekkel zsarolt a komádi házaspárForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-03-15 10:15:10
A Hajdú-Bihar megyei rendõrök elfogták és õrizetbe vették a két gyanúsítottat.

A Berettyóújfalu Rendõrkapitányság Vizsgálati Osztálya zsarolás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást R. Károly és R. Károlyné ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint március 9-én 16 óra 19 perckor egy Komádiban lakó férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy a testvére az utcán életveszélyesen megfenyegette és követeli, hogy adja meg a tartozását.

 

A rendõrök azonnal a helyszínre mentek, ahol adatgyûjtést és tanúkihallgatásokat végeztek. A beszerzett adatok alapján a nyomozók megállapították, hogy R. Károly és felesége pár nappal korábban, 2016. február 25-én megjelentek a sértettnél azért, mert tartozik nekik. A férfi nem tudott pénzt adni, ezért a tartozás fejében R. Károly levette a tévét a falról, hogy azt magával vigye. A sértett kérte, hogy ne vegyék el tõle a készüléket, ekkor azonban a 45 éves testvére megfenyegette és ököllel megütötte õt, majd feleségével és a televízióval együtt távoztak.

 

A megalapozott gyanú szerint Komádiban R. Károly 2016. március 3-án is találkozott a sértettel, akit megállított és ismét pénzt követelt. A férfi minden alkalommal megöléssel és veréssel fenyegette meg a testvérét és annak családját, azért, hogy ne értesítsék az esetrõl a rendõrséget.

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a helyi nyomozókkal közösen március 10-én Komádiban elfogták a bûncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 45 éves férfit és 48 éves feleségét, akiket a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságra elõállítottak. A házkutatás alkalmával a rendõrök a sértett televízióját is megtalálták és lefoglalták. A nyomozók a helyi lakosokat gyanúsítottként kihallgatták, bûnügyi õrizetbe vették és elõterjesztést tettek elõzetes letartóztatásuk indítványozására.

 

Hajdú-bihari Napló

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!