2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Istentisztelet, koszorúzás, verselés TépénForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-03-15 11:08:31
Hagyomány, hogy együtt ünnepel a település és a református egyház.

A gyülekezeti teremben Oláh Attila lelkipásztor mondott köszöntõt. Igéjében elmondta, a 168 évvel ezelõtti Pilvax kávéház diákjaiban, a reformerekben és a fontolva haladókban az volt a közös, hogy mindannyian a jövõ felé fordultak, mertek nagyot álmodni, s a jövõ érdekében készek voltak tenni. A mai tépeieknek pedig azt üzeni a forradalom, hogy nem elég a kokárda, a zsinóros mente, bátornak, merésznek kell lenni, jövõt álmodni, nem pedig folyton kritizálni.

A Himnusz eléneklése után az önkormányzat és az egyházközség vezetõi megkoszorúzták a templomkertben Török István honvéd sírját, majd Kossuth-nóták hívó szavára átsétáltak a polgármesteri hivatal elé, ahol a forradalom és szabadságharc tépei áldozatai tiszteletére elhelyezett emléktáblánál Balogh András polgármester köszöntötte az ünneplõket.

Visszatérve a gyülekezeti terembe, ismét megcsillantották versmondói tehetségüket a legfiatalabbaktól a nyugdíjasokig a helyiek. Témaválasztásuk a forradalom és szabadságharcra, azon belül is Petõfi költészete volt.

 

Hajdú-bihari Napló

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!