2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Fáklyás felvonulás, lovas toborzásForrás: Hajdú-bihari Napló
Utolsó módosítás: 2016-03-15 11:14:48
A megyeszékhelyen már 14-én megkezdõdnek a március 15-i ünnepi programok.

Debrecenben március 14-én este fáklyás felvonulással veszi kezdetét az ünnepi programok sora. A legtöbb településen azonban március 15-én emlékeznek a hõsökre.
Debrecenben

A megyeszékhelyen március 15-én reggel térzene ébreszti az embereket, az országzászló ünnepélyes felvonása után pedig a Petõfi téri megemlékezésre várnak mindenkit. Innen a sokaság a Kossuth téri ünnepségre vonul. Ezen az útszakaszon aznap kokárdával feldíszített nosztalgia-villamos is jár. Ünnepi beszédet Papp László polgármester mond, majd pedig a táncosoké, a színészeké és a zenekaroké lesz a fõszerep. Délután a Honvédtemetõbe koszorúzásra várnak mindenkit. A kultúrális és szórakoztató programok mellett említést érdemel a Dr. Kenézy Gyula Baráti Kör és a Bocskai lövészdandár által felújított és gondozott 1848-49-es emlékmûnél tartandó ünnepi megemlékezés.
Vidéken

Hajdúszoboszlón március 15-én a Hõsök tere lesz a városi ünnepség helyszíne. Hajdúdorogon szent liturgia, történelmi visszatekintés, ünnepi beszéd, koszorúzás és mûsor szerepel március 15-e programjában. Hajdúnánáson a Kossuth, majd a Petõfi szobornál találkoznak az üneplõk, a programban a polgármester köszöntõje mellett néptáncmûsor, sõt toborzás is szerepel. Ebesen az iskolások adnak mûsor, a hivatalos programok sorát pedig megvendégelés zárja. Derecskén lovas és szekeres toborzás, látványos felvonulás és gyerekprogramok oldják ezen a napon az ünnep komolyságát.

 

Hajdú-bihari Napló

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!