2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Kokaincsempész pár rendõrkézenForrás: RTL Hírek
Utolsó módosítás: 2009-12-12 18:48:16
Spanyolországból jött az áru. Drogcsempész párt fogtak el a rendõrök még csütörtökön egy Pest megyei hipermarket parkolójában.

A csempészek kocsijukban összesen 13 darab egy kilogrammos csomagot rejtettek el, amelyeket Spanyolországból hoztak. Az egyikben nagy tisztaságú kokain, a többiben pedig kokain hígításához használt gyógyszerkészítmény volt - mondta szombati sajtótájékoztatóján Ródler Norbert, a Budapesti Rendõr-fõkapitányság Szervezett Bûnözés Elleni Fõosztály Kábítószer Bûnözés Elleni Osztály vezetõje.

A rendõrök több hónapig nyomoztak, csütörtökön azonban lecsaptak a drogcsempész párra: éppen Budapest felé közeledtek az M7-es autópályán, amikor ellenõrizték õket. A 34 éves férfit és 31 társát egy Pest megyei hipermarket parkolójában igazoltatták, majd átkutatták kocsijukat. A páros azt állította, hogy Olaszországban jártak, pedig valójában napokig Spanyolországban tartózkodtak. A nyomozók az autó csomagtartójának aljzatába rejtve összesen 13 csomag gyanús anyagot találtak. Mint kiderült, az egyikben nagy tisztaságú kokain, a többiben pedig - a gyanú szerint - kokain hígításához használt gyógyszerkészítmény volt.

A férfi otthonában nagy mennyiségû készpénzt - forintot és eurót -, több mobiltelefont, SIM-kártyákat és számítástechnikai eszközöket találtak a rendõrök, és le is foglalták azokat. A férfi nem tett vallomást, társa azonban elmondta, hogy barátjával autóval érkeztek Spanyolországból, és út közben felváltva vezettek. A párt a rendõrök õrizetbe vették, a bíróság pedig már elrendelte elõzetes letartóztatásukat.

Ródler Róbert beszámolt arról is, hogy az elmúlt években drasztikusan megnõtt a kokainfogyasztók száma. A lefoglalt mennyiség is évrõl évre duplázódik, egyre többen próbálnak meg kokaint csempészni az országba. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság Kábítószer Bûnözés Elleni Szolgálata tavaly összesen nyolc kilogramm kokaint talált, idén nagyjából ugyanezt a mennyiséget augusztustól decemberig foglalták le a nyomozók: augusztusban 2,5 kilogrammot, szeptemberben pedig 4,5 kilogrammot.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!