2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Újinfluenza: Már 36 halálos áldozatról tudnak idehazaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-17 12:12:06
Már 36-an haltak meg és 60-120 beteg kerül kórházba naponta Magyarországon, közülük 4-5 fertõzött kerül intenzív osztályra és 3-4 embert kell lélegeztetõ gépre kapcsolni.

- mondta Falus Ferenc országos tiszti fõorvos keddi tájékoztatóján.


Hozzátette: számítani kell egy tavaszi, második influenza hullámra is, de azt még nem tudni, hogy ez szezonális vagy H1N1 lesz.
A lakosság átoltottsága jelenleg 26 százalék körüli, ami már jónak nevezhetõ. Eddig 36 halálos áldozatról tudnak - mondta Falus Ferenc. Még kedden eldõl, hogy karácsonykor az ideiglenes oltópontok nyitva tartanak-e vagy sem, de az ÁNTSZ központjaiban lesz ügyelet, ahol be lehet adatni a védõoltást. Az egészen biztos, hogy megyénként legalább két helyen oltanak az ünnepek alatt is - tette hozzá.

A tiszti fõorvos szerint a H1N1 addig fertõz, míg mindenki meg nem betegszik, vagy be nincs oltva, így valamilyen formában és mértékben mindenkinek "találkoznia" kell a vírussal. Ahhoz, hogy a járvány megálljon és visszahúzódjon, az emberek legalább 70 százalékának meg kell fertõzõdnie - mondta Falus Ferenc.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!