2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Négyezerbõl bárki lehet szamurájForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-17 13:30:03
Ismeretlen tettes hétfõn este egy szamurájkarddal hasította szét egy nõ fejét, egy férfit pedig összevagdalt és a kezét csuklóból levágta. A horrorfilmbe illõ jelenet azonban egyáltalán nem meglepõ, hiszen négyezer forintból bárkibõl lehet szamuráj, csak be kell mennünk egy nagyobb ajándék üzletbe.

Szamurájkardhoz könnyebb hozzájutni, mint gondolnánk, hiszen igazából keresnünk sem kell, csak be kell mennünk egy nagyobb ajándéküzletbe, ahol tartanak díszkardokat. Az olvasóban egybõl fölvetõdhet a kérdés, hogy egy díszkard mitõl díszkard, nos attól, hogy nincs megélezve.

A leleményesebbek szinte kórusban vághatják rá, hogy manapság nem nagy kunszt megélezni egy díszkardot, amely ezután emberi fejek lekaszabolására is alkalmassá válik. Igazából nem is ezzel van a baj, hiszen a jogszabályok nem egyértelmûek, elvégre amíg ilyen tárgyakat szabadon vásárolhatunk, - mivel nem engedélykötelesek - addig ha nálunk találja meg a rendõr, már garantáltan büntetésre számíthatunk.

S, ha már az áraknál tartunk. Jobban körülnézve nem csak ajándékboltban, hanem a KGST-n is találni kardot, de kifejezetten késeket, kardokat forgalmazó üzletben is beszerezhetünk magunknak egy szamurájkelléket. Az olcsóbbakat már négyezer forintért megkaphatjuk, de találtunk szamurájkardot 215 ezer forintért is. Azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem a távol-keleti harcmûvészet iránt érdeklõdnek, hiszen szekercétõl kezdve a lovagi kardig minden fellelhetõ. Meglepõ módon lovagi kardhoz már 25 ezer forint körüli áron hozzájuthatunk, s gondolom nem csak a hagyományõrzõ egyesületek vásárolják az ilyen relikviákat. Lásd a salgótarjáni eset...

Kobrafejû markolat, lakkozott fekete hüvely, japán írásjelek a kardon és máris Shogun-nak képzelhetik magukat egyesek, akik adott esetben karddal próbálnak meg igazságot szolgáltatni. Ilyen esetben pedig, csak az Isten óvhat meg minket az ilyen önjelölt szamurájoktól. Vagy egy másik szamuráj?

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!