2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
H1N1 - Újabb két halálesetForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-12-17 13:48:31
Meghalt egy 50 éves, H1N1 vírussal fertõzött férfi a marcali kórházban és egy idõs asszony is, Szegeden.

Az áldozatot másfél hete légzéselégtelenséggel vitték kórházba, azóta lélegeztetõgépen volt, tüdõgyulladást kapott. Idõközben kimutatták nála az újinfluenza vírusát. A halál pontos okát azonban majd csak a boncolás után lehet megmondani. A férfi nem volt beoltva a H1N1 vírusa ellen. A Sonline.hu információi szerint az áldozat egy kéthelyi pedagógus.

Schaffer Károly azt nem tudta megmondani, hogy a férfi szerdán, vagy korábban halt -e meg, neki szerdán jelentették az esetet. Egyelõre arra sem tudott választ adni, hogy az elhunyt korábban szenvedett -e más betegségben.

Az 50 éves férfi az elsõ Somogy megyei és a negyedik Dél-dunántúli halott, akinek szervezetében kimutatták az újinfluenza vírusát. Közülük csak egy beteg volt beoltva, de nála sem alakulhatott még ki a védettség - közölte Schaffer Károly.

Meghalt egy idõs asszony Szegeden a SZTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Centrum Kálvária sugárúti részlegének fertõzõ osztályán - jelentették be szinte egyidõben a másik halálesettel. Haláláról csak annyit tudni, hogy a H1N1 vírusfertõzés mellett krónikus betegségben is szenvedett - tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdai közleményében az egészségügyi centrum sajtószolgálata. Vele már négyre emelkedett azok száma, akik H1N1 fertõzésben szenvedtek és meghaltak a szegedi klinikákon.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!